2017. december 15.
Szerviz
Kezdőlap » Android mobilok » 10 perc alatt feltölthetők lesznek a mobilok
10 perc alatt feltölthetők lesznek a mobilok

10 perc alatt feltölthetők lesznek a mobilok

Egy okostelefon teljes feltöltése most még órákig tart, hamarosan azonban sokszorosára növekedhet ennek a sebessége egy új fejlesztésnek köszönhetően.

Annak, hogy a mobilok lassan töltődnek komoly oka van, ugyanis így védik a telepet a túlmelegedéstől és az idő előtti elhasználódástól. Egy szingapúri tudós, Rachid Yazami azonban egy olyan chipet fejlesztett ki, ami folyamatosan figyeli az akksi állapotát, és a töltővel együttműködve töredékére csökkenti a töltési időt. Az új eszköz ezen felül megakadályozza a telepek lángra kapását, amire ugyebár láthattunk már néhány példát.

Rachid Yazami (NTU Singapore)

Rachid Yazami (NTU Singapore)

Rachid Yazami egyébként a világ legelismertebb akkumulátorokkal foglalkozó kutatója, 200-nál is több tudományos cikke jelent már meg a témában, és nem mellesleg több, mint 50 szabadalom fűződik a nevéhez.

Az új chip elég kicsi ahhoz, hogy az okostelefonok akksijába szereljék, és ezzel akár 10 perc alá is csökkenhet a töltési idő, ami nagyon jól hangzik. Yazami egyébként már a Samsunggal és a Sony-val is tárgyal, és ha minden jól megy, akkor 2016 végén elérhetővé válik a technológia. Mindez persze nem csak az okostelefonoknál hozhat forradalmat, hanem például az elektromos autóknál is.

forrás: Index, Ibtimes

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Szerző: Szakos Péter

Szakos Péter
Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.
  • Abigél Ráhel

    Nagyon kevés mai telefont tart órákig feltölteni már mostanság is.Egyébként várjuk a faszi chipjét.Kíváncsi leszek rá.

    • Molnár Attila

      Pont ezt akartam írni. Az enyémben 3000-es aksi van, és QC2.0 töltővel 1 óra 10p 0-ról.