2018. január 22.
Szerviz
Kezdőlap » Egyéb hírek » 17 kamerát és 10 GB RAM-ot kapott a Samsung új csúcskütyüje
17 kamerát és 10 GB RAM-ot kapott a Samsung új csúcskütyüje

17 kamerát és 10 GB RAM-ot kapott a Samsung új csúcskütyüje

Az október végén tartott fejlesztői konferencián mutatta be a Samsung az új csúcskategóriás 360°-os kameráját. A cég már mondhatni, hogy régóta jelen van a VR és az ehhez szükséges felvételek rögzítésere alkalmas eszközök piacán. Most azonban olyan kamerát mutatott be, ami még jobban előhozza a VR előnyeit.

Aki látott már 360°-os képet vagy videót az tudja, hogy mennyit számít a minőség, ugyanis a kis felbontással készült kép nagyon pixeles tud lenni, főleg egy VR szemüvegen keresztül. A másik tényező, ami miatt nem megfelelő az élmény, hogy csak 2D-s képet látunk.

A most bemutatott Samsung 360 Round kamera nem csak 2D-s 360 fokos felvételek készítésére képes, ugyanis extra kamerái segítségével 3D-s képeket és videókat is tud rögzíteni. Az eszközbe 17 kamerát építettek, ebből 16 párban dolgozik és van egy plusz kamera szenzor a tetején, így jön létre a lenyűgöző 3D-s 4K-s 360°-os felvétel. A hang minőségéről 6 beépített mikrofon és 2 külső mikroport gondoskodik, amelyek együtt képesek térhatású hangot rögzíteni.

Minden egyes kamera 2 megapixeles és f/1.8-as rekeszértékkel rendelkezik, így sötétben is egész jó felvételeket tudnak készíteni. A rögzített videókat és képeket microSD kártyára vagy SSD-re tudjuk menteni, de rendelkezésre áll 40 GB belső tárhely is. A zökkenőmentes működés érdekébe 10 GB RAM-ot (LPDDR3) integráltak az eszközbe, valamint a gyors adatátvitelt LAN port és USB-C segíti.

Fotó: CNet

A Samsung közzétett egy ajánlott rendszerkövetelményt, amely szükséges a felvételek lejátszásához, szerkesztéséhez. A közlemény szerint Core i7-6950X processzor, 32 GB RAM és kettő Nvidia GTX 1080 TI videokártya kell a megfelelő élmnyhez.

A Samsung 360 Round elsőként Amerikában jelenik meg október végén, valamivel később más régiókban is elérhető lesz az eszköz. A kamera árát még hivatalosan nem erősítették meg, de egyes jelentések szerint 10.000 dollár környékén (kb. 2.6 millió Ft) lehet majd megvásárolni.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Szerző: Szabolcs

 • Lest Chastor

  2x 1080 Ti???? Én értem, hogy a Samsungnál sok a lóvé, de azért egy kicsit túlzás.

  • Solantis

   Nem átlag felhasználonak szánják.
   Mellesleg nem a samsung tehet erről, hanem a video adatsűrűsége, mert ugye ha belegondolsz egy 4k video is odatesz a rendszernek, egy 4k 3D video ami full 360°ban van az meg különösen, főleg ha azt vesszük hogy tuti nyers formátumban menti a cuccot a kamera, hiszen a minőség a cél.