2018. január 20.
Szerviz
Kezdőlap » Android mobilok » 5 dolog, amiért megéri Samsung Galaxy S6-ról S7-re váltani
5 dolog, amiért megéri Samsung Galaxy S6-ról S7-re váltani

5 dolog, amiért megéri Samsung Galaxy S6-ról S7-re váltani

A Samsung új csúcskészülékei külsőleg csak keveset változtak a tavalyi modellekhez képest, ami sokak szemében egyenlő az innováció teljes hiányával. Pedig ez azért nem teljesen van így, mutatunk 5 nyomós érvet, amik miatt megérheti Samsung Galaxy S6-ról S7-re (vagy S7 edge-re) váltani.

1. Always On kijelző

Naponta átlagosan 150-szer pillantunk a mobilunkra, hogy csekkoljuk az értesítéseket vagy megnézzük az időt/dátumot. Az S7 modellek Always ON kijelzője folyamatosan mutatja a legfontosabb dolgokat anélkül, hogy hozzányúlnánk a készülékhez és bekapcsolnánk a képernyőt. Ez ráadásul csak minimálisan csökkenti az üzemidőt, köszönhetően a Super AMOLED panelnek.

Samsung-Galaxy-S7-always-on

Egyébként semmi akadálya nem lenne, hogy a Samsung a korábbi készülékeken is elérhetővé tegye az Always On funkciót, de szinte biztos, hogy ezt nem fog megtörténni, érthető okokból.

2. MicroSD bővítés

A tavalyi S6 modelleket rengetegen kritizálták a bővíthető memória hiánya miatt, és a Samsung kissé meglepő módon hallgatott is a felhasználókra. Az S7 és az S7 edge is MicroSD foglalattal érkezik, ami sok esetben jól jöhet.

galaxy-s7-microsd

3. Vízállóság

Az egyik legkirályabb újítás kétségtelenül a vízállóság. Az S6-ból ez sajnos kimaradt az új, prémium dizájn miatt, az S7-ben azonban már sikeresen megoldották a dolgot úgy, hogy a külső alig változott. Ráadásul még zárósapkák sincsenek a készüléken, a tömítések a házon belül vannak.

galaxy-s7-galaxy-s7-edge-official-6

Egész pontosan egyébként IP68-as tanúsítványt kaptak a készülékek, ami azt jelenti, hogy kibírnak 30 percet 1.5 méteres vízben, így akár a víz alatti fotózás sem jelent gondot.

4. Jobb kamera

A Samsung csúcsmobiljai az utóbbi években élen jártak, ha fotózásról volt szó, és idén sem lesz ez másképp. Az S7 modellekbe egy 12 megapixeles szenzor került f/1.7-es rekesznyílással és Dual Pixel technológiával. Ez röviden annyit jelent, hogy az autofókusz érzékelhetően gyorsabb, mint például az S6 esetében, ráadásul gyenge fényviszonyoknál az új szenzor akár 95%-kal több fény beengedésére képes, ami szebb éjszakai képeket eredményez. A csökkenő felbontással együtt pedig nőtt a pixelméret, ami szintén jobb minőségű fotókat jelent. És az sem utolsó szempont, hogy már csak minimálisan áll ki a hátsó kamera.

Samsung-Galaxy-S7-S7-Edge

Az előlapi kamara maradt 5 megapixeles, de ez is f/1.7-es rekesszel bír, azaz jól teljesít majd gyenge fényviszonyoknál.

5. Jobb üzemidő

A Galaxy S6 üzemideje egyáltalán nem lett kiemelkedő a 2550 mAh-s akksival, az S7-be azonban már 3000 mAh-s telep került, ami azért elég jelentős előrelépés. Az S7 edge esetében pedig 2600-ról 3600 mAh-ra nőtt a kapacitás, ami még durvább különbség, bár itt a kijelzőméret is nőtt 5.1-ről 5.5 colra.

galaxy-s7-akksi

Sajnos egyelőre még nem igazán vannak tapasztalatok az új készülékek üzemidejét illetően, de állítólag simán kibírnak majd 2 napot, és olyat is lehetett már hallani, hogy egy feltöltéssel akár 17 órát is lehet majd folyamatosan videózni magas fényerőn.

 

Ha viszont ezen pontok egyike sem mozgatta meg a fantáziádat, vagy úgy gondolod, hogy nem érik meg a felárat, akkor természetesen nem éri meg beruházni az új csúcsmodellre.

Napidroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Szerző: Szakos Péter

Szakos Péter
Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.
 • A vízállóság és az always on ami tényleg okés. Bővíteni még nem kellett. Képek felhőbe mennek, egy komplett sorozat így is ráfér.

 • Endru

  Akkor csak a pontokra válaszolok miért nem cserélnék 😂 Mert megint a sok Samsung fícsör ami szépen hangzik de amúgy kb annyit is ér…
  1- Apple Watch mindenről értesít ami nekem fontos és beállítom, de amúgy egy gomb nyomást spóroltak meg ha nincs okos órám huhaa 😂
  2- 64GB i6s-en van bőven elég mindenre de ha netán tárhely hiány lenne a képeknek akkor 2016 felhő ha mond valamit…
  3- 30perc a víz alatt 😂 sose vittem telefont a vízbe ennyire fontos ember csak nincs aki nem bírja ki nélküle 😂 Fotózni meg víz alatt azért csak minőségi képet szeretnék ami meg nem ez lesz.
  4- Kamera? Hobbi es gyors képre teljesen megfelel a i6s minőség ha jobb kell –> DSLR
  5- Aksi idő nekem 1-1,5 napot bír de este mivel alszok nyugodtan töltheti magát vagy akár a kocsiba irodába stb napközben ha olyan fontos.
  Szóval ezek miatt se váltanék es több év Samsung után több év iPhone használat után azért elmondhatom, hogy ezek nevetséges indokok és ezerszer megbízhatóbb a iPhone főleg a rendszer területen 😊👌

  • Dani Fehér

   de itt inkább az iphone a felár :v
   kevesebb szolgáltatással

 • Ákos

  1.Always on nem biztos,hogy rosz dolog ez a szoftveres feature de az amoled beégés és az aksi fogyasztás miatt én nem használnám.
  2.Mivel az s6 on elérhető az otg és a felhőbe mentés szerintem már jobb. Mivel az s7-nél se lehet programokat áthelyezni rá. Tehát ez se az ami miatt régen szerették a micro sd slotot. De ez miatt biztos nem cserélném.
  3.Egyedüli + de a beázás esetén itt se lesz garancia.
  4.Kisebb felbontás nagyobb pixel de a jelenlegi képek alapján nem jobb érezhetően az s6 prof módba készült képeknél talán az 1.7 miatt.
  De nagyon gyenge előrelépés sztem.
  Nem beszélve ennyiért már fényképezőt lehet venni.
  5.Aksi
  Nagyobb proc szerintem ebbe az s6 se gyenge, akuidő always on+ erősebb hw tehát ez kérdőjeles dolog itt milyen lesz.

  Jelenleg s6 om van android 6.0.1 el de nem érzem szükségszerűnek a cserét.
  Majd az s8 talán .

  • Péter Róka

   1. Az Alwas on úgy van megcsinálva, hog mindig arrébbugrik, 5 percenként, pont a beéégés miatt. Állítólag szinte semmit nem fogyaszt 1-2 % egy teljes töltési ciklusban.
   2. Be lehet állítani, hogy az sd kártyát saját blső memóriának érzékelje. Ez az alap usereknek szánt beállítások között nem elérhető, de h utána olvasol akkor fél perc kb.(root nélkül)
   3. A piacon egyetlen gyártó sem vállal garaciát a beázásra. Viszont az eddigiek alapján az S7-nél ténylegesen jobban viznek ellenálló telefon nincs. Mint tudjuk, a Sony állandóan beáznak, inkább csap csepállóak mint víz. Atöbbiek említésre sem méltóak.
   4. Kb. hasonló minőségű képeket csinál mint az S6 nappal, viszont éjszaka ég és föld a különbség az S7 javára. Rajtad áll, hogy szoktál-e este képeket lőni.
   5. Aksi időben valóban nem nagy a fejlődés sajnos.(de azért van)

   • Ákos

    Van mindkettő és egy s7 edge olimpiai kiadásban is .Always on kikapcsolva mert óránként 1-2% a fogyasztás.
    Másik jelen pillanatban az s6 stabilabb mint telefon.
    Amúgy a fotóban az s6 részletgazdagabb de mivel dslr és pro kamerákkal dolgozom a fotózási és videózási képesség nem érdekes számomra egyik telefon esetében se.
    Egyébbként este az s7 is zajos és részletszegény.☺
    Az sd kártyát meg nem használok telefonba,mindent felhőbe mentek róla vagy ha nem vagyok netközelben(hállózati lefedettség hiánya esetében) akkor egy flash meghajtóra amit otg – n rácsatlakoztatok az s7re vagy az s6ra mikor melyik van éppen nálam.

 • Forgó Attila

  Nekem is független S6-om van,de még nem jött a 6.0.1 szoftver…Lehet tudni mikor jön függetlenre is az új szoftver?

 • Tamás Horváth

  Semmi extra a vizes dolgon kívül. Bár az aksi kecsegtet. .de az android 6 állítólag dob amúgy is az üzem időn. Bár én s6 edge+ al vagyok .