2018. január 22.
Szerviz
Kezdőlap » Egyéb hírek » A csúcskategóriával vetekszik az új Snapdragon 670 teljesítménye
A csúcskategóriával vetekszik az új Snapdragon 670 teljesítménye

A csúcskategóriával vetekszik az új Snapdragon 670 teljesítménye

A Qualcomm hamarosan érkező Snapdragon 670 lapkája egy igazi fenevad lesz egy nemrég kiszivárgott teszteredmény szerint.

A Snapdragon 670 a tavalyi 660-at váltja, ami szintén igen ütősre sikerült. Az új lapkát még nem mutatták be hivatalosan, de az előzetes hírek szerint már 10 nm-es gyártástechnológiával készül, és egy igen erős 8 magos processzorral bír Cortex-A75 és Cortex-A55 alapú magokkal (4+4 mag). A grafikus számításokért pedig egy Adreno 620 GPU felelhet.

Nemrég kiszivárgott egy Geekbench teszteredmény, amely szerint egymagos tesztben 1863 pontot, többmagosban pedig 5256 pontot szerzett a Snapdragon 670. Ez megközelíti a tavalyi csúcshardverek teljesítményét, ráadásul a tesztet még csökkentett órajelen végezték, feltehetőleg nem a végleges lapkán.

A Snapdragon 670 egy olcsóbb alternatívája lesz a Snapdragon 845-nek, és mindenképpen érdemes lesz figyelni az ezzel érkező mobilokra, hiszen nagyon erősek lesznek, de mégsem kerülnek majd annyiba, mint egy csúcsmodell.

Forrás: Geekbench

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Szerző: Szakos Péter

Szakos Péter
Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.
  • trololo

    Attól hogy a soc 20 dollárral olcsóbb nem fog a telefon olcsóbb lenni. Fordítva is igaz, hogy olcsóbb szegmensbe majd a még olcsóbb 630asokat indítják, nem ezeket. Nézzétek csak meg, hogy a 65x széria milyen kevés telefonba került, amibe rakták azt is leváltották 625ösre (xiaomi mi max -> max 2 pl.)