2018. január 21.
Szerviz
Kezdőlap » Android mobilok » A Galaxy Note 8 is gyengébb felbontással érkezik
A Galaxy Note 8 is gyengébb felbontással érkezik

A Galaxy Note 8 is gyengébb felbontással érkezik

A Samsung az utóbbi időben rászokott arra, hogy szoftveresen visszaveszi a készülékek felbontását, és a nemrég bejelentett Galaxy Note 8 sem kivétel.

Arról van szó, hogy a Samsung újabb mobiljain már állítható a felbontás, és gyárilag nem a maximális értékkel működnek a készülékek. A Note 8 hivatalosan egy QHD+ (1440×2960 pixeles) kijelőt kapott, de ha valaki kihozza a boltból, és bekapcsolja a mobilt, akkor “csak” 1080×2220 képpontos (Full HD+) felbontással jelenik meg a tartalom. (A szokatlan pixelszám a 18.5:9-es képarány miatt van.)

Ezzel igazából semmi probléma nincs, hiszen a Beállításoknál bármikor visszaállítható maximumra a felbontás, viszont a felhasználók nagy része erről az egészről valószínűleg nem is tud. Persze ha valaki nem veszi észre a különbséget, akkor mindegy is.

Egyébként a legtöbb teszt szerint csak minimális előnyt jelent az üzemidőben az alacsonyabb beállítás az S8 modellek esetében (legfeljebb pár százalék különbség), azaz túl sokat nem érdemes várni ettől.

via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Szerző: Szakos Péter

Szakos Péter
Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.
  • Zoltán Harangi

    Nem tudom miért jönnek mindenhol ezzel. Tán a videóvezérlőnek mindegy, hogy QHD avagy Full HD? Nem hinném! Szerintem bizonyos app- ok esetében, mivel kevesebb pixel számot kell kipréselnie a GPU- nak, a munka zökkenő mentesebb lehet! Vagy csak nekem van PC agyam?