2018. január 20.
Szerviz
Kezdőlap » Android mobilok » Már készül az Android O az egyik Huawei mobilra
Már készül az Android O az egyik Huawei mobilra

Már készül az Android O az egyik Huawei mobilra

Még meg sem érkezett az Android O végleges kiadása, de a Huawei már dolgozik a saját szoftverén, ami az új verzióra épül.

Egy Huawei Mate 9 tűnt fel az XDA fórumon, amely a gyártó saját Android O szoftverének egy korai verzióját futtatja. A felület egyelőre EMUI 5.1-es, de ez a végleges kiadásban már minden bizonnyal újabb lesz.

A beszámoló szerint a Huawei már át is vette az Android O néhány újítását, többek között a kép a képben funkciót, de fontos megjegyezni, hogy ez a szoftver még egyáltalán nem alkalmas mindennapi használatra, ráadásul a Mate 9 kínai kiadására való.

A Google valamikor a harmadik negyedévben adhatja ki a végleges Android O-t, ami valószínűleg a 8.0 verziószámot kapja. A Huawei csak ez után, de minden bizonnyal még ebben az évben megindítja az erre épülő frissítéseit.

forrás, via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Szerző: Szakos Péter

Szakos Péter
Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.
 • Dávid Tóth

  Én még a 7.0át se kapom meg…

  • Gibson

   De azért nem vágsz eret ugye? Tökéletesen jó a 6-os is. Semmi extra nincsen a 7-ben.

   • Dávid Tóth

    Nem, de egy tavalyi középkategóriás telefon azért röhej, hogy nem kapja meg… Azt meg kétlem, hogy ne lenne extra.. Maximum te nem vetted észre.

    • Gibson

     Sajnos inkább siralmas, mint röhejes. Ez színtiszta üzlet. Vegyél másikat, minden évben újat. Lehetőleg hitelre. Ilyen a politika. Értem a felháborodottságodat. Eleinte én is így voltam vele. Aztán rájöttem, hogy a fene fog ezen idegeskedni. Használom úgy, ahogy van és kész. Nem fogok juszt se másikat venni. Nem gazdagítom a kereskedőket. Azért érdekelne a véleményed. Mi az az újítás, amit a 7 hoz és a 6 nem tudja?

     • Dávid Tóth

      Eleve nekem a későbbi alkalmazáskompatibilitás miatt fájó pont. A piac logikáját értem, ez adja magát…vagy mégsem, a samsung példa okáért visszamenőleg támogat vagy 2-3 szériát, ellenben a huaweivel vagy a lenovoval. Nekem Huaweim van (p8 lite), kötve hiszem, hogy ne futna rajta akár a 8as droid, azt ne mondja nekem senki hogy nem elég 8 mag és 2gb ram,ha egy noname kínai szar 512 rammal tud 6ost futtatni. A nougatról bővebben : http://tech2.hu/ujdonsagok-az-android-n-ben/
      Nekem még kezemben nem volt ilyen telefon, de mindenképp izgalmas.

     • Gibson

      Hát ne haragudj, de semmi konkrétat nem írtál. Csak annyit látok, hogy “Persze mert erre nem jön Nougat”. De nem írod, hogy neked hiányzik ez, az, vagy amaz a funkció, amit nem tud pl a 6-os. Ez számomra azt jelenti, hogy simán csak követnéd a trendet. Arra sem írtál példát, hogy melyik alkalmazás az, ami nem fut el akár egy 4-es androidon, ami ugye nem mai. Szóval nem nagyon értem még mindig, hogy miért kellene az a 7-es verzió. Semmi extrát nem tud. Csak megbolondítja az embereket.

     • Dávid Tóth

      Eleve a későbbiekben előforduló inkompatibilitásra gondoltam, mivel a 7 már új apit is hoz magával… De gondold csak nyugodtan, hogy a trend miatt kellene. Eleve ha élethalál kérdése lenne akkor telefont váltanék. És mondjuk a valós multitasking már önmagában elég nagy újítás mivel nem arról van szó hogy csak több app fut a háttérben, hanem egymás alatt is megjellenek (ahogy a konzolon a split screen)…

     • Gibson

      Mondjuk abban igazad van, hogy Pl a Google fingerprint API csak 6.0-tól érhető el (állítólag). És az is tény, hogy én ez miatt cseréltem telefont, mert az előzőben nem volt ujjlenyomat olvasó. De szerencsére megtehettem, hogy cserélek. Ugyanakkor megvan az előző telefonom is (ami szintén nem kap 7-est) és azért használható az a telefon is. Csak engem bosszantott, hogy mindig mindenhová kódokat kell írkálni. Viszont így, hogy van ujjlenyomat olvasó, így egy alkalmazás újratelepítése után nem tudtam belépni, mert elfelejtettem a jelszót (elkényelmesedés). A Split Screent már az 5 is tudta, osztott képernyő, egyik alkalmazásból a másikra húzom a fájlokat pl. A lebegő videót szintén tudta, tudja most is a telefonom 7 nélkül. Mi másnak kellene még lebegnie? Messenger? Az most is lebeg. Jó, a zenelejátszó az tetszene, ha lebegne, de elvagyok anélkül is. És nincsen olyan alkalmazás, ami ne futna akár 4.3-man. Sőt. Olyan alkalmazást viszont tudok, amit szerettem és az új romba nem tett bele a gyártó… Nyilván kiválthatóak mással, de na. Viszont ha ennyire szeretnél hetest, akkor szurkolok, hogy vagy kijöjjön neked, vagy tudj telefont cserélni. Mert a gyártók üzletpolitikájával nem fogsz tudni harcolni. És természetesen szándékosan készítik úgy, hogy valamiért cserélni kelljen a telefont. Ez sima üzlet.

 • Gibson

  Lebegő videó? Hű micsoda újdonság. A Samsungok már igen régóta tudják…A mostani telefonom is tudja. Mi lesz a következő újdonság? Lehet vele sms-t küldeni? Vagy bluetooth filetransfer? :D Vicc már ez a mobilpiac.