2018. január 22.
Szerviz
Kezdőlap » Android mobilok » A Huawei megerősítette néhány telefonjára az Android 8.0 Oreo frissítést
A Huawei megerősítette néhány telefonjára az Android 8.0 Oreo frissítést

A Huawei megerősítette néhány telefonjára az Android 8.0 Oreo frissítést

A nemrég bemutatott Huawei Mate 10 és Mate 10 Pro a gyártó első készülékei, amelyek Android 8.0-val debütáltak, ám hamarosan további modellekre is megérkezik a friss rendszer.

A Huawei hivatalosan is megerősítette, hogy a Mate 9 és a P10 széria megkapja az Android Oreót. Egész pontosan négy modellről van szó, a Mate 9, a Mate 9 Pro, a P10, valamint a P10 Plus készülékekről. Igaz, hogy a P10 lite is a P10 sorozat tagja, de ez nem került említésre, és minden bizonnyal csak később frissül majd.

Huawei Mate 9

Elsőként a Mate 9-re lesz Android 8.0, a Mate 10 megjelenése után 3-4 héttel indulhat meg a frissítési folyamat. A P10 esetében kicsit ködösebb volt a gyártó, csak annyit árult el, hogy a közeljövőben frissül a mobil.

A Huawei telefonok az Android 8.0-s szoftverrel együtt megkapják a gyártó legújabb, EMUI 8.0 felületét is. A számozásban elég nagy ugrás történt, aminek az az oka, hogy a vállalat szerette volna összhangba hozni az Android verziókkal a saját rendszerének verziószámát.

via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Szerző: Szakos Péter

Szakos Péter
Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.
 • hogabesz

  A P9-et esetleg nem akarják támogatni? A Honor a 8-at ezek meg a P9-et… Nagyot fogok csalódni hüvelyékben ha így marad. Tavalyi csúcstelefonok, könyörgöm tényleg csak egy nagy (7-es droid) frissítést érnek meg? Elég gáz lenne.

  • Péter

   P9-re valszeg kiadják.

 • Csaba Kerestély

  kb mikorra várható?

  • Péter

   Egyhamar biztosan nem, és még nem is 100%, hogy megkapja.