2017. december 17.
Szerviz
Kezdőlap » Android mobilok » A Galaxy S6 is megkaphatja az Android 8.0-t?
A Galaxy S6 is megkaphatja az Android 8.0-t?
Samsung Galaxy S6

A Galaxy S6 is megkaphatja az Android 8.0-t?

Érdekes hírek láttak napvilágot, amelyek szerint lehetséges, hogy még a Samsung Galaxy S6 modellek is megkapják az Android 8.0 Oreót.

A Samsung két nagy verziófrissítést szokott kiadni a csúcsmobiljaira, és a Galaxy S6 már túl van ezen, azaz elméletileg véget ért a készülék támogatása, de most ezzel ellentmondó információk kerültek napvilágra, mégpedig félig-meddig hivatalos forrásból.

Egy felhasználó kérdésére a Samsung ügyfélszolgálata azt írta, hogy a Galaxy S6 megkapja az Oreo frissítés. Ez elég meglepő válasz, ezért többször is visszakérdezett az illető, és állítólag teljesen biztos az információ. Még a felettesét is megkérdezte az ügyfeles, aki szintén megerősítette a frissítést.

Mi persze azért nem vennénk mérget a dologra, hiszen igen szokatlan lenne ilyen hosszú támogatás a Samsung részéről. A Galaxy S6 modellek még Android 5.0 Lollipoppal jöttek ki 2015-ben, majd megkapták a Marshmallow és a Nougat rendszert is. Persze afelől nincs kétség, hogy a közel 3 éves mobilok gond nélkül elfuttatnák az Oreót is, hiszen hardveresen a mai napig megállják a helyüket a felsőkategóriában, de a Samsungnak egyáltalán nem áll érdekében régebbi mobilokra nagy frissítéseket kiadni.

Szerintünk lehetséges, hogy az ügyfélszolgálaton benéztek valamit, de azért az sem teljesen kizárt, hogy változtat a gyártó a gyakorlatán, és tovább frissíti az S6 szériát.

via Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Szerző: Szakos Péter

Szakos Péter
Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.
  • Horváth Gergely Mihály

    Ilyenkor lehet elgondolkozni azon, hogy nem véletlenül a Samsung az elsődleges androidos telefon gyártó. Nekem az akkor egyik jelentős konkurense van, a Huawei P8, ami igazából az S5-S6 között helyezkedik el, de az én kínai telefonomra csak az android 6 jött ki, bár jól működik azzal és egy darabig még nem kívánok új telefont venni, de azért az dicséretes, hogy a samsung lassan már olyan sokáig támogatja az s szériát, mint az apple az iphonet. Ha megtehetném S8 telefont vennék, szerintem az tökéletes lett.

  • László K

    Ezeket ilyen indiaiak irjak azt tudod. Netflixen irkaltam 3-4 el es mindegyik mas infot adott ugyanarra a kerdesre

  • György Balog

    Nem számít, az S6-ok már uccse működnek, a Samsung Flash romjai hibásak, 3 év és végük.