2018. január 19.
Szerviz
Kezdőlap » Android játékok » Android játékokat fejleszt egy 13 éves miskolci srác
Android játékokat fejleszt egy 13 éves miskolci srác

Android játékokat fejleszt egy 13 éves miskolci srác

Nemrég keresett meg minket egy 13 éves miskolci srác, Kiss Dániel, aki rövid időn belül már a második androidos játékát készítette el.

Dani a miskolci Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola 8. osztályát kezdi szeptembertől, de már két játéka is megjelent a Play Áruházban. Mindössze fél éve kezdett el programozni, ekkor fogott bele első játékába, ami a Pota-tales nevet viseli.

pota-tales-header

A Pota-tales egy egyszerű platformjáték, amelynek a főszereplője egy krumpli, aki öntudatra ébred, és minden áron el akarja kerülni, hogy kajaként végezze. Itt tudod letölteni.

Dani második játéka, a ColorBlinder nagyjából 2 hét alatt készült el. Ebben az eltérő színű négyzeteket kell megtalálnunk, ami sokkal nehezebb, mint gondolnánk. A cél, hogy minél több pontot szerezzünk, mielőtt lejár az időnk.

colorblinder-jatek

Ez a játék engem is le tudott kötni egy időre, nagyon szórakoztató, és bármikor elő lehet venni, ha van pár perc szabadidőnk. A letöltés ingyenes, a játékból származó egyéb bevételek felét pedig Dani felajánlotta az Unicef számára, ami egy igazán nemes gesztus.

A ColorBlindert itt tudod ingyen letölteni, mindenképpen megér egy próbát.

Hogy tetszenek Dani játékai?

Szerző: Szakos Péter

Szakos Péter
Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.
  • Dinamitewizard

    Hát a Pota-tales ahhoz képest, ahogy a napidroid beharangozta, nem akkora szám, néha nem értem, buggos, vagy direkt van ilyen fura irányítása (pl.: ha nem nyomom a gombot ugrás közben, mozog jobbra-balra), de ezt leszámítva elég ügyes gyerek, biztos jó programozó válik belőle.