2017. november 22.
Szerviz
Kezdőlap » Android programok » Androidra is megjelent a Gboard, a Google-billentyűzet új kiadása
Androidra is megjelent a Gboard, a Google-billentyűzet új kiadása

Androidra is megjelent a Gboard, a Google-billentyűzet új kiadása

Végre Androidon is frissült a Google billentyűzete. Először iOS-en debütált a Gboard, amely megtartotta a korábbi Google-billentyűzet tulajdonságait, beleértve a hangvezérlést, a csúsztatással való gépelést (glide typing), továbbá integrált Google-kereséssel és megosztással rendelkezik.

A Google-kereséssel megoszthatunk bármit, legyen az a közeli éttermek listája, képek, videók, időjárás-előrejelzés, hírek, sporteredmények, események, GIF-ek, vagy bármi más. A korábbi billentyűzethez hasonlóan folyamatosan tanul, és így egyre jobb szójavaslatokat adhat 120-nál is több nyelven, amelyek között akár magáról a billentyűzetről is válthatunk gépelés közben.

A Play Áruházból ide kattintva ingyen letölthető a Gboard, de az is lehetséges, hogy már automatikusan frissült, ha fent volt a mobilodon a Google-billentyűzet.

Forrás: Google Play, Google Blog

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Szerző: László Bence

László Bence
Fejlődésmániával diagnosztizált informatikus-padavan vagyok (jelenleg programtervező informatikusként a Miskolci Egyetemen). Lvl. geek szinten érdeklődök a technológiai kutatások és fejlesztések, a matematika, a fizika, az informatika és más tudományos témák iránt. Hobbi terén megmozgatnak a videojátékok, az sci-fi és fantasy történetek, a fotózás/videózás és az elvetemültebb metalzenei irányzatok. Különleges képességek: - Google+-követés esetén olvashatóak a rövid értékeléseim is a Google Play Áruházban, ha cikket nem is sikerült feltétlen írni róla - érdektelen, de legalább szürreális képek Instagramon - évi egy Facebook-bejegyzés