2018. március 23.
Szerviz
Kezdőlap » Android mobilok » Az MWC megmutatta, mi lesz az idei trend, és rossz hírünk van
Az MWC megmutatta, mi lesz az idei trend, és rossz hírünk van

Az MWC megmutatta, mi lesz az idei trend, és rossz hírünk van

Nagyon úgy tűnik, hogy a gyártók olyanok mint a kisiskolások. Meglátják hogy a menő gyerek milyen sapit hord, majd mindenki rohan a boltba, hogy ő is úgy nézhessen ki.

Az Apple tavaly elkezdte a trendet az iPhone X szigetszerű benyúlásával, és lassan nem marad olyan gyártó, aki ne mutatott volna még be hasonló telefont. Tekintve, hogy a legtöbb Android felhasználó nemtetszését fejezte ki, amikor meglátta a legújabb Apple terméket, jelenleg elég rossz a helyzet.

Azt azért gyorsan meg kell jegyeznünk, hogy nem az Apple jelentkezett először ilyen telefonnal. A Motorolának már 2006-ban volt egy ilyen készüléke (Motofone F3), ahol volt egy kis belógó sziget.

Visszatérve rá, az Apple nagy újítása az volt, hogy a félsziget köré próbálja építeni a felhasználó felületet, és amikor ez nem sikerül, egyszerűen kihagyja az egész felső részt. A legújabb hírek szerint a Google is ilyesmin dolgozik, és a következő Android verzió már optimalizálva lesz a belógó részek kezelésére.

Jól is jön ez, hiszen összeszámolni is nehéz, hány kivágott kijelzős mobilt mutattak be az MWC-n, és hány gyártó készülékéről kering még kép, ami ezzel a megoldással jöhet majd a jövőben. Némelyek egész korrektül megoldották, de vannak akik borzalmasan “másoltak”, és kifejezetten csúnya lett a megoldásuk.

Mutatunk néhány képet, hátha valaki lemaradt volna a rendezvényről:

Ulefone T2 Pro

Asus Zenfone 5 és 5z

Ulefone X

Wiko View 2

Noa N10

Természetesen ez még nem minden, hiszen már azt is tudjuk, hogy a Huawei P20-as széria is hasonlóan néz majd ki, ráadásul az LG és a OnePlus következő telefonjairól is kering olyan kép, amin ilyen dizájnnal szerepelnek.

Huawei P20 és P20 Plus

Úgy tűnik elfogytak az ötletek, és ehhez szépen asszisztál szinte minden gyártó, tisztelet a kivételnek. Szerencsére vannak még, akik nem adták be a derekukat, kifejezetten üdítő látványt nyújt például a Galaxy S9 a sok szigetes telefon között. Megértjük mi, hogy kell a hely az érzékelőknek, de véleményünk szerint a legtöbb ember még mindig egy minimális felső kávát preferál a belógó szigettel szemben. Arról nem is beszélve, hogy némelyik “notch” mobil borzalmasan vastag kerettel rendelkezik.

Mi csak remélni tudjuk, hogy gyorsan lecseng ez a dolog, és visszaáll a világ rendje, ahol egymással versengenek a gyártók, és egyéni megoldásokat kapunk a tucattermékek helyett.

Forrás: Gsmarena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Szerző: Robi