2018. január 21.
Szerviz
Kezdőlap » Általános » Bárki készíthet kártevővel fertőzött programot Androidra
Bárki készíthet kártevővel fertőzött programot Androidra

Bárki készíthet kártevővel fertőzött programot Androidra

Sajnos egyre több fertőzött fájl terjed az interneten, így érdemes odafigyelni milyen programot telepítünk fel a készülékeinkre. Különösen azért figyeljünk oda, mert már bárki készíthet ilyet.

A külső forrásokból telepített fájlokra eddig is oda kellett figyelni, de ezután még inkább problémát okozhatnak. Történt ugyanis, hogy a Symantech egyik fejlesztője, egy bizonyos Dinesh Venkatesan mesélt egy most terjedő programról, mely fokozza a veszélyt.

A Kínában már elérhető Trojan Development Kit segítségével bármikor meg lehet fertőzni egy APK fájlt, bármiféle programozói tudás nélkül. A programban csak ki kell választanunk, hogy milyen típusú kártevőt szeretnék implementálni a telepítő APK-ba. Amint ezt a fájlt valaki feltelepíti, már meg is fertőztük a rendszerét, és a károkozó megkezdi rombolást.

Egyelőre nincs megoldás, el kell kerülni az ismeretlen forrásból származó APK fájlokat, érdemes átolvasni mikhez kér engedélyt az adott szoftver, illetve rögtön távolítsuk el a programot, ha valami gyanúsat észlelünk.

Forrás: Forbes

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Szerző: Robi