2018. január 18.
Szerviz
Kezdőlap » Android programok » Botrány lett a Google Térkép új funkciójából
Botrány lett a Google Térkép új funkciójából

Botrány lett a Google Térkép új funkciójából

A keresőóriás kísérleti jelleggel bevezetett egy egyébként ötletes funkciót a Google Térképbe, annak is az iOS-es verziójába, ám az Apple-felhasználók óriási felháborodása miatt végül vissza kellett vonni az egészet.

Az újítás lényege annyi volt, hogy ha a felhasználó kijelölt egy utat a térképen, akkor az app kiírta, hogy mennyi kalóriát égetne el az illető, ha nem autóval vagy tömegközlekedéssel, hanem gyalog tenné azt meg. Ezen felül azt is kiszámolta a Google, hogy ez hány mini muffinnak felel meg.

“Ezzel a sétával nagyjából 1823 kalória égethető el – ez majdnem 17 mini muffin!” – ilyen, és ehhez hasonló üzeneteket kaptak a felhasználók.

Az újítást nem lehetett kikapcsolni, és sokan felháborodtak miatta. Egyesek azt kritizálták, hogy ez nem fair a mozgássérültekkel szemben, míg mások az étkezési zavarokkal küzdők mellett próbáltak meg kiállni. Továbbá azt is kritizálták, hogy az app nem kérte be az adott személy korát, nemét és súlyát, így pedig egyáltalán nem pontosak a számítások.

A Google nyilván nem akart senkit megbántani, csak egy kis testmozgásra szerették volna rávenni az embereket, de azért van valami a kritikákban is, és ezt valószínűleg egy kicsit másképp kellett volna megvalósítani. A sok negatív visszajelzés után a Google végül törölte a funkciót.

via Techlabor

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Szerző: Szakos Péter

Szakos Péter
Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.
 • Hihetetlen, hogy mennyire érzékenyek lettek az emberek. Ez már azért tényleg röhejes.

 • Jakesz

  Ezzel a funkcióval nem is az a legnagyobb baj, ami ezt a felháborodást kiváltotta, hanem hogy teljesen haszontalan és idegesítő. Különösen, ha nem lehetett kikapcsolni. Nagyon jópofa, hogy egy program, amit GPS-ként használnék, a 250 km-es úticélhoz odaírja, hogy 5 kilót leadnék, ha lesétálnám a távot, de köszi nem…

  • Feri

   250 km-es úticélhoz gyalogos úton navigálsz?

   • Zlatan Bako

    “Az újítás lényege annyi volt, hogy ha a felhasználó kijelölt egy utat a
    térképen, akkor az app kiírta, hogy mennyi kalóriát égetne el az illető,
    ha nem autóval vagy tömegközlekedéssel, hanem gyalog tenné azt meg.”

    Szövegértés?!

    • Feri

     Én úgy értettem, hogy csak gyalogos módban írja ki. Ha autós nav. módban is, akkor valóban hülyeség.