2018. január 21.
Szerviz
Kezdőlap » Android L

Android L cikkek

Android 5.0 Lollipop – mikor kapja meg a mobilom?

android-5-0-lollipop-1

Tegnap a Google hivatalosan is leleplezte a robotos rendszerének legújabb verzióját, ami az Android 5.0 Lollipop (nyalóka) nevet kapta meg. Az újításokról már számtalanszor beszámoltunk, de most nézzük, hogy mely készülékekre mikor jön a legfrissebb szoftver. Egyrészt ugye bemutatkozott tegnap a Motorola Nexus 6 mobil és a HTC Nexus 9 tablet. Ezek lesznek az első modellek, amik már gyárilag Lollipoppal ... Tovább »

Új Nexus készülékek és Android L – akár már holnap!

Szinte minden jel arra utal, hogy már holnap, azaz október 15-én leleplezi a Google a várva várt újdonságait. Ezek közül a legtöbben talán az Android L végleges verzióját várják, de azért az új Nexus készülékekről sem szabad elfelejtkezni. A Forbes cikke szerint holnap megismerhetjük a Nexus 9 táblagépet, valamint a Motorola által gyártott Nexus mobilt is, és ezek lesznek az ... Tovább »

Már megy az Android L a Samsung Galaxy S5-ön!

Samsung-Galaxy-S5-top

Hatalmas várakozás övezi az új Android L-t, aminek a végleges verziója talán már heteken belül megjelenik. Persze ez először csak a Nexus tulajokat érinti, ami azért valljuk be, egy szűk réteg. Szerencsére a Samsung is gőzerővel dolgozik az új szoftveren, és a SamMobile jóvoltából most videón is megnézhetjük, hogy hogyan fut az Android L egyik kezdeti verziója a Galaxy S5-ön. ... Tovább »

Újabb képen a Nexus X!

nexus-x-screen-leak

A múltkori hátlapi fotó után egy új renderelt kép szivárgott ki a következő Google-mobilról, ami az eddigiek alapján Nexus X vagy Nexus 6 néven jelenhet majd meg. Az új képen jól kivehető a kezdőképernyő elrendezése, ami tartogat néhány érdekességet. A megújult ikonok mellett külön mappát kapunk majd a Google Drive-nak, ami a Google és a Játékok könyvtárához csatlakozik. Az új ... Tovább »

Android 5.0 Lollipop – ez lehet az új verzió végleges neve!

Már nagyon régóta mennek a találgatások, hogy milyen édességet rejt majd az idei Android verzió neve, most azonban maga a Google utalt rá, hogy a nyalóka (Lollipop) lehet a befutó. Nem rég volt a keresőóriás 16. születésnapja, és ebből az alkalomból egy gyönyörű. réteges tortát tettek közzé, aminek gyertyák helyett nyalókák vannak a tetején. Ez egy elég egyértelmű utalás a hamarosan bemutatkozó ... Tovább »

Kiderült, hogy az FBI tényleg turkál a mobiljainkban!

security

A cikk címe ne tévesszen meg senkit, eddig is lehetett tudni, hogy a hatóságok rendszeresen kérnek le személyes adatokat a készülékeinkről, most azonban teljesen nyilvánvalóvá vált a dolog. Bizonyára olvastátok korábbi cikkünket, amiben leírtuk, hogy az Android L-en már alapbeállítás lesz az adataink titkosítása. Ez annyit jelen, hogy a képeink, jelszavaink, üzeneteink stb. sem a készülékünkön, sem pedig a Google ... Tovább »

Nexus 6, Nexus 9 és Android L – már csak 3 hét!

android-L

Hamarosan jön a Google következő nagy eseménye, amin várhatóan lelepleződik az új Nexus mobil, az új Nexus tablet, valamint az Android L végleges verziója is. A dátumot illetően elég sok találgatás volt már, de a legfrissebb hírek szerint talán október 15-én vagy 16-án lesz megtartva a nagy bemutató. Ez nem sokban tér el a korábbi pletykától, hiszen eddig is októberre ... Tovább »

Néhány app, ami már megkapta a Material Design-t!

Reményeink szerint hamarosan érkezik az Android L, ami magával hozza a Material Design nevet viselő új kinézetet. Ha rendelkezünk egy Nexus 5-tel, már ki is próbálhatjuk, illetve hamarosan a Nexus 4 tulajdonosok is rávethetik magukat a legfrissebb Androidra. A többieknek azonban még várniuk kell. A fejlesztőket persze ez nem állította meg, és máris elkezdték készíteni az új irányelvnek megfelelő appjaikat. Most ... Tovább »

Már tesztelik az Android L-t a Nexus 4-en!

nexus-4-hand

Az Android L (5.0) nyáron bemutatott előzetes verziója csak a Nexus 5-re és az új Nexus 7-re jelent meg, de ez nem jelenti azt, hogy a többi Nexus mobilról elfelejtkeztek volna a Google-nél. A code.google.com oldalán feltűnt egy olyan levelezés, amiben két Google-dolgozó is megemlíti, hogy Android L-t futtató Nexus 4-et használ. A tesztelés tehát már folyamatban van, és nagyon valószínű, hogy az ... Tovább »

Az Android L-en már alapbeállítás lesz az adataink titkosítása!

android-security

Rendkívül fontos az adataink védelme, ezért az Android már egy ideje lehetővé teszi ezek titkosítását. Persze eddig valószínűleg kevesen éltek a lehetőséggel, hiszen ezt külön kellett engedélyezni, de az új Android L már alapból titkosítja majd a készüléken található adatokat. Ez talán nem hangzik olyan komoly dolognak de elég sok hozadéka lesz. A titkosítás előnye, hogy a jelszavunk nélkül senki ... Tovább »