2018. február 25.
Szerviz
Kezdőlap » android vírus

android vírus cikkek

Kell víruskereső Androidra?

A kérdés egyszerű, a válasz már nem annyira. Az átlag androidos felhasználóknak kell valamilyen plusz védelmi applikációt telepíteni? Nagyon gyakran megkérdezik, hogy szükség van-e az Android víruskereső alkalmazásokra. A témában két álláspontot kell figyelembe venni, amelyek ütköznek egymással. Elsőként nézzük meg, mit mond a keresőóriás ez ügyben. A Google szerint felesleges a biztonsági szoftverek használata, ha négy alapvető szabályt betartunk: 1. A ... Tovább »

Facebook jelszavakat lopott jó néhány Android alkalmazás

Nemrég fedeztek fel egy új kártevőt, ami több Android appban is megbújt, és a felhasználók Facebook jelszavát próbálta trükkös módszerrel ellopni. Az érintett alkalmazások a Google Play Áruházból bárki számára letölthetőek voltak. A Trend Micro és az Avast csapata figyelt fel a kártevőre, illetve azokra az Android alkalmazásokra, amelyekben megbújhat. A kódot GhostTeam névre keresztelték, és legalább 53 olyan appot ... Tovább »

Bárki készíthet kártevővel fertőzött programot Androidra

Sajnos egyre több fertőzött fájl terjed az interneten, így érdemes odafigyelni milyen programot telepítünk fel a készülékeinkre. Különösen azért figyeljünk oda, mert már bárki készíthet ilyet. A külső forrásokból telepített fájlokra eddig is oda kellett figyelni, de ezután még inkább problémát okozhatnak. Történt ugyanis, hogy a Symantech egyik fejlesztője, egy bizonyos Dinesh Venkatesan mesélt egy most terjedő programról, mely fokozza a ... Tovább »

Android appok, amikkel megvédheted magad és a telefonod

Napjainkra az okostelefon vált az emberek elsődleges készülékévé, ennélfogva azonban minden korábbinál fontosabb kérdés lett az érzékeny adatok kezelésének és tárolásának biztonsága. Ebben a cikkben olyan alkalmazásokat mutatok be, amelyek használatával jelentősen megnövelhetjük készülékünk biztonságát, megkereshetjük, ha nem találjuk, illetve szükséges esetben akár távolról is elérhetjük, lezárhatjuk vagy törölhetünk róla mindent. Minden felsorolt alkalmazás és szolgáltatás ingyen tölthető le a Googe ... Tovább »

900 millió Android mobil lehet veszélyben

A Check Point kutatóintézet munkatársai felfedtek egy új veszélyforrást, ami az olyan androidos eszközöket érinti, amelyek belsejében Qualcomm lapka ketyeg. A QuadRooter lényegében egy négyféle sérülékenységi faktort magában foglaló hiba, ami összesen több, mint 900 millió okostelefonra és táblagépre lehet kihatással.  A QuadRooter árnyékában többek között olyan készülékek is szerepelnek, mint az idei Samsung csúcsmodell, a Galaxy S7, de a ... Tovább »

13 fertőzött alkalmazást távolítottak el a Play Áruházból

Tizenhárom alkalmazást távolítottak el a Google Play Áruházból, mivel részei voltak a “Brain Test” névre hallgató malware hálózatnak. Az alkalmazások ártalmatlannak tűntek a felhasználók és az Android rendszer számára egyaránt, de letöltés után azonnal megfertőzték a készüléket.  Az applikációk az installálás után root jogosultságot próbáltak meg szerezni, és ha tehették más vírusos alkalmazásokat is feltelepítettek az eszközökre, természetesen a tulajdonosok tudta ... Tovább »

Így ellenőrizd le, hogy érinti-e a mobilodat az utóbbi idők legveszélyesebb Android hibája

Nemrég részletesebben is beszámoltunk az egyik legdurvább hibáról, amit eddig az Androidban találtak. Becslések alapján ez a felhasználók 95%-át érinti, és lehetővé teszi, hogy egyetlen üzenettel átvegyék a mobilunk feletti irányítást anélkül, hogy egyáltalán hozzáérnénk. A probléma az Android beépített médialejátszójában van (Stagefright), és lehetővé teszi, hogy a támadó egyetlen MMS-sel ártalmas kódot futtasson le a kiszemelt készüléken. A legnagyobb gond ... Tovább »

Egyetlen üzenettel átvehető az Androidos mobilok feletti irányítás

Durva sebezhetőséget fedeztek fel az Androidban, ami állítólag a rendszert használók 95%-át érinti. Egyetlen üzenet elég ahhoz, hogy a támadó teljes mértékben átvegye a mobilunk feletti irányítást. A hibát a mobilos adatbiztonságra szakosodott Zimperium fedezte fel. A gond a Stagefright nevű beépített médialejátszóval van, aminek révén egy ártalmas kódot tartalmazó MMS-sel szinte bármit elérhet a támadó. És a legrosszabb az egészben, hogy ... Tovább »

Facebook-jelszavakat lopott két Android játék

Két Android játékról is kiderül a napokban, hogy komoly veszélyt jelentenek a felhasználóra azáltal, hogy ellopják a Facebookhoz tartozó belépési adataikat. Azóta mindkét appot eltávolították a Play Áruházból, de így is milliós lehet az érintettek száma. A két említett alkalmazás a Cowboy Adventure és a Jump Chess, amelyek indítás után megkérték a felhasználókat, hogy lépjenek be a Facebook-fiókjukkal. A játékok ... Tovább »

Több millió androidos mobil lehet vírusos

Android-virus

Több népszerű androidos alkalmazásban találtak kártékony kódot. Ezek a Play Áruházban is elérhetőek voltak, és némelyik fertőzött appot több millióan is letölthették. Az egyik Avast felhasználó fedezte fel a vírust, ami belassítja a készülékeket, emellett pedig olyan kétes alkalmazások letöltését ajánlja fel, amik állítólag megoldják a lassulást. A fertőzött appok között volt például IQ tesztes és történelemtanítós is, de az ... Tovább »