2018. február 20.
Szerviz
Kezdőlap » Facebook

Facebook cikkek

Új gombot tesztel a Facebook

A Facebook egy újfajta gombot tesztel, amit a kommenteknél lehet alkalmazni, és a negatív vélemény egyszerű kifejezésére szolgál. Nem dislike, de egy kicsit hasonló. A közösségi oldal egy “Downvote”, azaz leszavazás lehetőséget tesztel, ami a Facebook oldalak nyilvános kommentjei alatt jelenik meg a kiválasztott felhasználóknál. A vállalat külön kiemelte, hogy ez nem dislike gomb, de egy kicsit hasonló funkciót tölt ... Tovább »

14 éves a Facebook, ezt üzeni Mark Zuckerberg

14 éves lett a Facebook, derül ki az alapító, Mark Zuckerberg friss posztjából, amelyet nemrég osztott meg a közösségi oldalon. A következőket üzeni Mark Zuckerberg az embereknek a jeles alkalomból, érdemes végig olvasni: “Ma van a Facebook 14. születésnapja. Ez egy remek alkalom elgondolkozni azon, hogy milyen messzire jutottunk a harvardi koliszobából, és hogy milyen messze van még az, hogy a ... Tovább »

Rosszul sült el a Facebook újítása, megint változtatnak

A Facebook már többször is hadat üzent a lájkvadász tartalmaknak és az álhíreknek, és nemrég gyökeres változásokat jelentettek be, miszerint teljesen megújul a hírfolyam összetétele. Mindez azonban éppen ellenkező hatást váltott ki. Az álhírek nemhogy csökkentek volna, hanem inkább megszaporodtak a változtatások miatt. A egyik legkirívóbb eset Szlovákiában volt, ahol a rendőrségnek kellett cáfolnia egy terrorista támadásról szóló kamuhírt, ami ... Tovább »

Gyökeres változásokat jelentett be a Facebook, átalakul a hírfolyam

Mark Zuckerberg újévi fogadalma az volt, hogy “megjavítja” a Facebookot, és most részletesen is elárulta, hogy pontosan mit ért ez alatt. Komoly változások lesznek, az biztos! Korábban az volt a Facebook célja, hogy az emberek érdeklődésének megfelelő tartalmakat jelenítsen meg, ezt azonban el lehet felejteni. Mostantól arra törekednek, hogy összehozzák az embereket, és amelyik tartalom nem ezt szolgálja, az teljes ... Tovább »

3 bejegyzéstípus, amit büntetni fog a Facebook

A Facebook igyekszik egyre erőteljesebben fellépni a gyenge minőségű tartalmak ellen, ezért most bejelentették, hogy bizonyos típusú megosztásokat büntetéssel fognak sújtani. Mutatjuk mit kell kerülni a jövőben! Sokan a felhasználók aktivitásával visszaélve próbálnak több embert elérni a Facebookon, ez azonban egyesekben visszatetszést kelthet, és a közösségi oldal sem támogatja az ilyesmit. Éppen ezért a jövőben kisebb elérést kapnak az olyan ... Tovább »

Új funkcó a Facebookon az idegesítő ismerősök és oldalak ellen

Megérkezett a Facebook legújabb fegyvere, amivel ideiglenesen tudjuk némítani azokat a személyeket és oldalakat, amelyek zavaróan hatnak a lelki nyugalmunkra. Az egyes oldalak vagy emberek követését eddig is leállíthattuk, az ismerősöket pedig akár törölhettük is, de ha valaki nem akar ilyen drasztikus lépést tenni, akkor örülni fog a Facebook legújabb funkciójának. Pár hónapja már írtunk róla, hogy tesztelik a szundizást, ... Tovább »

Új Messenger alkalmazást jelentett be a Facebook

A Facebook hivatalosan is útjára indította legújabb csevegő alkalmazását, ami a Messenger Kids nevet viseli, és a legkisebb korosztályt célozza meg. A Messenger Kids a 6 és 12 év közötti gyerekeknek szól, és mivel 13 éves kor alatt nem is lehet hivatalosan regisztrálni a közösségi oldalra, így értelemszerűen Facebook-fiók nélkül használható. Az új alkalmazás mindenféle gyermekbarát tartalommal van tele (kamerafilterek, ... Tovább »

Összeolvad a Facebook és a Messenger nem túl közkedvelt funkciója

A Facebook szinte minden platformjára bevezette a Snapchattől nyúlt sztorikat, és most úgy döntöttek, hogy kicsit enyhítenek a zűrzavaron. A 24 óra után eltűnő sztorik megtalálhatók Facebookon, Messengeren, Instagramon és WhatsAppon is (mind a Facebook tulajdona), ám eddig mindegyik külön-külön működött, egymástól függetlenül. Most azonban bejelentették, hogy összevonják a facebookos és a messengeres történeteket, így ha az egyik platformon megosztasz ... Tovább »

Újfajta posztolási lehetőség a Facebookon

A Facebook egy sokak által várt funkciót vezetett be, amit eddig csak ügyeskedve lehetett megoldani, most azonban már hivatalosan is elérhető bárki számára. Mostantól bárki készíthet szavazást egy Facebook-poszton belül, mobilon és a webes felületen egyaránt, ráadásul vicces GIF-eket is be lehet szúrni az egyes opciók mellé. A dolog nagyon egyszerűen működik, csak kezdjünk el egy új bejegyzést, válasszuk ki ... Tovább »

Jönnek a fizetős tartalmak a Facebookra

A Facebooknál folyamatosan újabb és újabb funkciókon dolgoznak, és most két olyan fejlesztést is bejelentettek, amelyeknek a lényege, hogy a felhasználók fizessenek. Vannak az úgynevezett “Azonnali cikkek” (Instant Articles) a Facebookon, amelyek nem böngészőben nyílnak meg, hanem rögtön az alkalmazáson belül (egy kis villám ikonnal jelölik ezeket). Most kiderült, hogy lesz ennek egy fizetős verziója, azaz bizonyos cikkeket csak előfizetés ... Tovább »