2017. november 24.
Szerviz
Kezdőlap » Google Play

Google Play cikkek

Bréking! Forradalmi újítás jelent meg a Play Áruházban

Végre megérkezett az utóbbi évek legkirályabb fejlesztése a Play Áruházba, amely révén telepítés nélkül is ki lehet próbálni egyes alkalmazásokat. Az Instant Apps nevű fejlesztésről már többször beszámoltunk, ennek a lényege, hogy telepítés nélkül is futtathatók alkalmazások Androidon. Az újítás már májustól elérhető, de csak olyan formában, hogy ha kapunk egy linket, amit egy adott alkalmazással célszerű megnyitni, de az ... Tovább »

Idő, pénz, cukorka – Bolyongás a Google Play sivatagában

Alkalmazáson belüli vásárlások. Ha járt valaki a Google Play Áruházban, biztosan szembejött már vele ez a három szó, ezen csillagzat alatt. Az elmúlt években a mobilos játék – és vele együtt az egész alkalmazásipar – kettévált. De míg két-három éve megvolt a viszonylagos egyensúly a Premium és a Freemium alkalmazások között, mára ez teljesen kibillent a balanszból és úgy ahogy ... Tovább »

Itt a megújult Play Áruház

Nemrég beszámoltunk róla, hogy jelentősen megújul a Google alkalmazásboltja, most pedig meg is indult a friss verzió kiadása. A Play Áruház legutóbbi nagy megújulása nagyjából egyszerre jött a Lollipoppal, így várható volt, hogy a Marshmallow szintén hoz pár változást. Ezúttal azt találták ki a Google mérnökei, hogy a Play Store tartalmát két fő részre osztják. Lesz egy szekció az appoknak és ... Tovább »

Leegyszerűsödik a Play Áruház

A Google Play Áruház kinézete az évek során elég sokat változott. Ennek oka, hogy ma már jóval többet kínál, mint egy egyszerű alkalmazásbolt, hiszen filmeket, zenéket és könyveket is bármikor vásárolhatunk rajta keresztül. Ez a sok funkció viszont bonyolultabb felhasználói felületet eredményezett. Ezen szeretne most változtatni a Google, aminek a tervezetét egyik mérnökük most meg is osztott a Google+ oldalán. ... Tovább »

3 éves Google Play Áruház

Emlékszel még az Android Marketre? Így hívták korábban a Google alkalmazásboltját, amit 2012 márciusában neveztek át Play Store-ra. Azóta pont három év telt el. A Play Áruház tehát most ünnepli harmadik születésnapját, és ebből az alkalomból kapunk pár komoly kedvezményt. Az akciós appok, játékok és egyéb tartalmak sora nem túl hosszú, de azért van 1-2 érdekesség, amik ingyenesek, vagy csak fillérekbe kerülnek, így ... Tovább »

Megújult a Play Store kinézete!

A Google fokozatosan ruházza fel alkalmazásait az új irányelvének megfelelő Material Design-nal. A Play Store az elsők között kapott ilyen kinézetet, de az csak részleges volt, most azonban még több részlet átalakult az új 5.0-ás verzióban. Nézzük, mi változott! Az új kinézetnek köszönhetően még inkább a hamarosan megjelenő Android L-re emlékeztető élményt kapunk. A felső egyszínű sávot és a letisztult ... Tovább »

Kimaradunk az új Google Play szolgáltatásból

Új funkcióval bővült a Google Play legfrissebb mellékalkalmazása a Play Movies & TV. A kiegészítő idén januárban debütált, de jelenleg is még csak 70 országban érhető el. Sajnos Magyarország nincs ezek között, így egyelőre be kell érnünk a Play Music-kal. Bár nem hinném, hogy különösebb szívfájdalmat okozna a magyar népnek a filmeket árusító portál elérhetetlensége. A szokásos áruház mellé megkaptuk ... Tovább »

Végre láthatjuk az alkalmazáson belüli vásárlások várható összegét

Pár hete a Google bejelentette, hogy megváltoztatja azon alkalmazások listázását a Play Store-ban, amelyek ingyenesek ugyan, de alkalmazáson belüli vásárlásokat tartalmaznak. Az átláthatóság érdekében konkrét árfekvéseket, kilistázott várható költségeket mellékelnek az adott nevekhez. Mindez most már életbe is lépett. A változtatások a Play Store webes verziójában és az androidos felületen is megtörténtek. Nagy segítség lesz ez a felhasználók számára, hogy ... Tovább »

Hasznos újítás jön a Google Play-re!

google-play

Ahogy a legtöbb Google-alkalmazás, úgy a Play Áruház is folyamatosan megújul, és szerencsére nem csak kinézet terén, hanem a funkciókat tekintve is. Bizonyára találkoztatok már olyan alkalmazásokkal vagy játékokkal, amik ingyen letölthetők, de utána folyamatosan dobálják az üzeneteket a fizetős extrákról. Egy ideje már nem lehet ingyenesként feltüntetni az ilyen appokat a Play-en, most azonban egy újabb hasznos változtatást tervez bevezetni a ... Tovább »

Itt a megújult Google Play Store!

uj-play-store

Az új Android L egy teljes dizájnváltást hoz magával, ami természetesen kihat a Google-alkalmazások kinézetére is. Most a Play Store újult meg kifejezetten látványos módon. Az új verzió a 4.9.13-as számot kapta, és természetesen a Material Design stílusjegyeit hordozza magában. Sokkal több lett az animáció, ami a lefelé görgetésnél kifejezetten látványos. Nagyobb hangsúlyt kapnak az alkalmazásokhoz (és más tartalmakhoz) tartozó képek és ... Tovább »