2018. március 21.
Szerviz
Kezdőlap » hajlítható kijelző

hajlítható kijelző cikkek

Hivatalos: még várnunk kell a hajlítható Samsung telefonokra

Egy friss bejelentésből kiderült, hogy lesznek hajlítható Samsung okostelefonok, de egy jó darabig még várnunk kell rájuk. A megjelenítők gyártásáért felelős Samsung Display főmérnöke, Kim Tae-Woong ugyanis azt nyilatkozta, hogy a keret nélküli megjelenítők jól fogynak, és nincs értelme elkapkodni egy olyan technológiát, aminek a forgalomba kerülése 2019-nél hamarabb bajosan történhet meg.  Ez a kinyilatkoztatás véget is vetett minden olyan spekulációnak, ... Tovább »

Megvan mikor indul a hajlítható Samsung okostelefonok gyártása

A hajlítható okostelefonok koncepciója még most is a jövőt idézi, holott a Samsung folyamatosan azon dolgozik, hogy a jelen kézzelfogható részévé tegye azokat. A dél-koreai óriásvállalat állítólag 2017 harmadik negyedévében fogja elkezdeni a prototípusok gyártását többezres nagyságrendben.  A Samsung már többször mutatott be különféle flexibilis kijelzőket, amelyek négy csoportba sorolhatók: ívelt, hajlított, hajlítható és feltekerhető. A kijelzőtechnológiák már készen állnak, ... Tovább »

Itt az első mobilokba szánt hajlítható LCD kijelző

Hamarosan véget érhet az OLED panelek egyeduralma a hajlított kijelzős mobilok piacán, ugyanis a JDI most bemutatott egy hasonló képességekkel rendelkező LCD megjelenítőt. Jelenleg a Samsung és az LG uralja a hajított kijelzők piacát, természetesen OLED panelekkel, ám most új vetélytársat kaptak. A Japan Display Inc. (JDI) a Hitachi, a Sony és Toshiba közös leányvállata, amely LCD kijelzők gyártására specializálódott, és most ... Tovább »

Két teljesen különböző hajlítható mobilon dolgozik a Samsung

Egyre többet hallani a Samsung hajlítható mobiljáról, sőt, a legfrissebb hírek szerint két ilyen eszközzel is készül a Samsung, hogy felmérje a piaci igényeket. Anno a Galaxy S6 edge-et is kétféle hajlított kijelzős koncepciómobil előzte meg, a Galaxy Round és a Galaxy Note Edge, végül a Samsung az utóbbi megoldás mellett tette le a voksát. Hasonlóképpen történhet ez jövőre a ... Tovább »

Hajlítható kijelzőn dolgozhat a Xiaomi

Néhány gyártó már gőzerővel dolgozik a valódi hajlítható mobilok megvalósításán, és állítólag a Xiaominak is vannak hasonló fejlesztései, legalábbis erről árulkodik pár kiszivárgott kép. Az alábbi képeken a forrás szerint a Xiaomi hajlítható OLED kijelzője látható. Amennyiben hiteles az információ, már elég jól halad a kínai gyártó fejlesztése. Eddig leginkább a Samsungtól és az LG-től láthattunk hasonló hajlítható panelt, de egyelőre ... Tovább »

Két hajlítható kijelzős Samsung mobil jön jövőre

Már nem világrengető újdonság, hogy a Samsung hajlítható kijelzővel szerelt okostelefonokon dolgozik. A koncepció a Project Valley kódnév alatt fut, és a Bloomberg értesülései szerint már jövőre megismerkedhetünk a futurisztikus újdonságokkal, melyekből szám szerint kettő fog érkezni.  A jelentés szerint a Samsung zászlóshajói hajlítható OLED megjelenítőket fognak használni. Egyikőjük kijelzőjét félbe lehet majd hajtani, hogy még kompaktabb legyen, míg a másik ... Tovább »

Videón a Samsung hajlítható, feltekerhető OLED kijelzője

A Samsung egy igazán érdekes, összetekerhető kijelzőt demózott a napokban a Display Week 2016 nevű rendezvényen San Franciscóban, amiről most kikerült egy látványos videó. Az alábbi videón egy 5.7 colos, Full HD felbontású OLED panel látható, ami nem csak hajlítható, de akár újságszerűen fel is tekerhető egy 10 mm átmérőjű hengerre. A kijelző még csak egy prototípus, és maga a panel 0.3 mm ... Tovább »

Jövőre jöhet a Samsung hajlítható mobilja

A Samsung gőzerővel dolgozik a jövő okostelefonján, ami szétnyitva egy nagyméretű kijelzővel bír, kettéhajtva pedig elég kompakt ahhoz, hogy könnyedén zsebre tegyük. Most erről a készülékről derültek ki friss információk. Korábban 2016-os piacra kerülésről lehetett hallani, ám a legfrissebb hírek szerint jövő év elején jelenik meg a Samsung első hajlítható kijelzős mobilja. Természetesen OLED panelről van szó, és a készülék állítólag ... Tovább »

Valódi hajlítható okostelefont mutattak be

A Queen’s University Human Media Lab kutatói megalkották a ReFlex nevű okostelefont, ami valódi hajlítható kialakítással bír, sőt, akár hajlítás révén is vezérelhető. A ReFlex egyelőre csak egy prototípus, de nagyon ígéretesnek tűnik. A telefon egyik fő alkatrésze egy LG gyártmányú 720p-s OLED kijelző, ami ugyebár hajlítható, ráadásul a hátuljára szerelt szenzorok érzékelik a hajlítás mértékét. Lapozni, vagy akár Angry ... Tovább »

Készül a Samsung tabletté alakítható mobilja

Bár már láthatunk hajlítható kijelzőket működés közben, egyelőre egyetlen készülék sem érkezett ilyen panellel. Ez azonban hamarosan megváltozhat, ugyanis a Samsung egy érdekes, és rendkívül praktikus megoldáson dolgozik. Már többször olvashattunk híreket a dél-koreai gyártó Project Valley nevű fejlesztéséről, ami egy hajlítható kijelzővel szerelt készüléket takar. Egy frissen kiszivárgott szabadalmi irat alapján pedig most már lehet némi sejtésünk arról, hogy ... Tovább »