2018. február 18.
Szerviz
Kezdőlap » Nokia

Nokia cikkek

Fotókon az egyik új Nokia mobil fémháza

Nemrég mutattunk néhány érdekes renderképet a Nokia egyik új mobiljáról, és most valódi fotók is érkeztek, valószínűleg ugyanerről a készülékről. Ne is húzzuk az időt, az alábbi képekről van szó, amelyeken állítólag az új Nokia mobil fémháza látható: Egy kifejezetten vékony, unibody ház tűnik fel a fotókon. Az antennacsíkok elhelyezése a Meizu Pro 6-ra (és az iPhone 7-ekre) emlékeztet, és ... Tovább »

Képeken a Nokia egyik új mobilja

A Nokia visszatérése az okostelefonos piacra 2017 elején várható, és ennek az egyik szereplője a jelenleg csak D1C-ként ismert készülék lehet. A telefon már többször feltűnt itt-ott, szintetikus tesztekben leginkább. Most pedig renderelt képek érkeztek, amelyeken ha minden igaz, a finnek masinája látható. A képek forrása a Weibo nevű kínai közösségi portál, és felfedik a külalak mellett a várható színváltozatokat is. A Nokia ... Tovább »

Új Nokia mobil tűnt fel Android 7.0-val

A Nokia hamarosan visszatér, mégpedig Androiddal, ehhez már nem fér kétség. Most le is bukott az egyik első új modell, nézzük mire számíthatunk! Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Nokia több új mobillal készül, lesz köztük csúcsmodell és olcsóbb készülékek is. A most felbukkant Nokia D1C kódnevű okostelefon a középkategóriában versenyez majd. A készüléket a 8 magos Snapdragon 430 ... Tovább »

Okoskütyükkel térhet vissza a Nokia

A Nokia Microsofttal kötött megállapodása miatt 2016 végéig nem gyárthat okostelefont. A finn cég ezért most (még) nem is foglalkozik telefonokkal, hanem felvásárolta a Withings nevű céget, amely zömében egészségügyi eszközök és más kütyük fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. Valami új kezdete Ez pedig több szempontból is érdekes. Egyrészt, mert a Withings fitneszeszközöket, alvásfigyelőket és okosórákat gyárt, amely arra utalhat, hogy a ... Tovább »

A Jolla-sztori

A világ első, crowdfunding rendszerből megvalósuló táblagépének története, egy finanszírozó szemén keresztül. “Your say shapes the product, people powered, come and help build Sailfish OS together” (jolla.com) A kétezres évek elején, amikor végleg felgyorsult az érintőképernyős telefonok felemelkedése, az egyik legnagyobb múltú telefongyártó cég, a Nokia mobilpiaci részesedése komoly lejtmenetbe került, ami végül 2013-ban a mobilos részlegük eladásához vezetett. De ne szaladjunk ennyire ... Tovább »

150 éves a Nokia

nokia-3310

A finn vállalat ugyan túladott telefonos divízióján a Microsoft javára, de jelen pillanatban is aktív részese a hálózat- és térképfejlesztési üzletágaknak, ráadásul ma töltötte be a 150. születésnapját. Isten éltessen Nokia! A Nokia pályafutása 1865-ben indult, és valószínűleg maga az alapító, Frederik Idestam sem gondolta volna, hogy papírfeldolgozó üzeméből egyszer a világ egyik legnagyobb, történelmi fontosságú vállalata lesz. Százötven év történelmét nehéz ... Tovább »

Jövőre visszatérhetnek a Nokia mobilok, mégpedig Androiddal

Amint az tudjátok, a Nokia, mint vállalat korántsem szűnt meg, mindössze a telefonos részlegétől kellett 2014-ben megválnia, mert azt felvásárolta a Microsoft. A megegyezés értelmében a finn telekommunikációs cég csupán 2016 harmadik negyedévétől adhatja újra a nevét mobiltelefonokhoz, ami a legfrissebb jelentések szerint nagyon is a szándékukban áll, mihelyt eljön az idő.  A Re/code értesülései szerint a Nokia egy csendes ... Tovább »

A Nokia eladná a HERE térképszolgáltatást

here-maps-android

Egy nemrégiben publikált Bloomberg cikk szerint a Nokia értékesítésre szeretné bocsátani a HERE térképszolgáltatást. A finn vállalat mindezt annak érdekében tenné, hogy jobban tudjon koncentrálni a vezeték nélküli hálózatokkal foglalkozó részlegére, és hogy javítson a hitelminősítésén.  Az utasszállítással foglalkozó Uber, valamint német üzletemberek egy bizonyos csoportja lehet az első számú vevője a hatalmas potenciált hordozó HERE üzletágnak. Az első ajánlatokat már ... Tovább »

Nem lesz több androidos Nokia X mobil!

Nokia-X

2014 elején mutatták be az androidos Nokia mobilok első generációját, ezek voltak a Nokia X, az X+ és az XL készülékek, majd most nyáron jött a folytatás Nokia X2 néven. Közben azonban lezajlott a finn gyártó felvásárlása, és már a Microsoft tulajdonában van a Nokia mobilos részlege. Talán nem véletlen, hogy most szakítanak az Androiddal, és a Microsoft bejelentése szerint ... Tovább »

Néhány Lumia mobilon letiltották, hogy a Google keresőjére váltsunk!

google-on-lumia

Habár a Windows Phone nem tartozik a legnyíltabb rendszerek közé, eddig meg volt a lehetőség, hogy a Google-t állítsuk be alapértelmezett keresőnek az Internet Explorerben. A The Verge azonban rávilágított arra, hogy az Egyesült Királyságban  eladott független Nokia Lumia 930 és Lumia 630 készülékek némelyikében letiltották az IE keresőmotorjának módosítási lehetőségét, így a felhasználók rá vannak kényszerítve a gyárilag beállított ... Tovább »