2018. január 21.
Szerviz
Kezdőlap » Android mobilok » Egyetlen fotóval átverhető a Note 8 arcfelismerője? (frissítve)
Egyetlen fotóval átverhető a Note 8 arcfelismerője? (frissítve)

Egyetlen fotóval átverhető a Note 8 arcfelismerője? (frissítve)

Egyre népszerűbbek a biometrikus azonosítási módok az okostelefonok esetében, a tapasztalatok szerint azonban ezek nem annyira biztonságosak, mint mondjuk a PIN kód vagy a minta alapú feloldás.

Nemrég került fel Twitterre egy videó, amelyben egy Note 8 arcfelismerőjét egy szimpla fotóval átverik. Ha ez igaz, akkor az nagyon ciki, ugyanis az lenne a minimum, hogy egy pislogást kérjen a rendszer, kicsit megnehezítve ezzel a rosszakarók dolgát.

Így gyakorlatilag akár egy Facebookról lementett képpel is feloldható a készülék, ha éppen az arcfelismerést állította be a tulaj. Persze ott van még az ujjlenyomat-olvasó és az íriszszkenner, mint opció, de egy laikus nem feltétlenül tudja megítélni, hogy melyik mennyire biztonságos.

A jó hír az, hogy a most mutatott gyengeséget könnyű orvosolni egy frissítéssel, amelyet remélhetőleg haladéktalanul meg is tesz a Samsung.

Frissítés: a Sammobile szerkesztői is megpróbálták a fenti trükköt, de nekik sehogy sem sikerült fotóval átverni a Note 8-at. Azt nem tudni, hogy a videóban miért sikerült a srácnak, valószínűleg egy olyan demó készülékkel próbálta, amelyen úgy módosították a szoftver, hogy ne lehessen végleg lezárni a mobilt.

Részletes bemutatónkat itt olvashatod a Note 8-ról.

via 24.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Szerző: Szakos Péter

Szakos Péter
Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.