2017. december 17.
Szerviz
Kezdőlap » Egyéb hírek » Ennyi mobiladatot használ fel havonta egy átlag európai
Ennyi mobiladatot használ fel havonta egy átlag európai

Ennyi mobiladatot használ fel havonta egy átlag európai

Egy friss kimutatás az európai mobilinternet felhasználók adatfogyasztási szokásairól próbál egyfajta átfogó képet készíteni. A GlobalData csapata annak járt utána, hogy vajon a júzerek mennyi mobilinternetet használnak el átlagosan egy hónapban, és ezek alapján rangsorolták is a különböző nemzeteket az öreg kontinensen. 

Összességében egy átlag európai mobilinternet használó 2.4 GB adatot forgalmaz egy hónapban egy SIM kártyán keresztül – derül ki a már említett cég idei elemzéséből. Az országok között Finnország áll az élen, az ott élő mobilnetezők SIM kártyánként 13.3 GB adatot használnak fel minden hónapban, átlagosan. Az iménti mennyiség több, mint kétszerese annak, amit az osztrákok forgalmaznak, náluk ugyanez a mennyiség 5.7 GB. A lengyelek és az oroszok is ott vannak az élen, előbbi nemzet tagjai 3.7 GB-ot, míg az utóbbiak 3.5 GB-ot “fogyasztanak el” átlagosan a világhálóból minden egyes hónapban

Más országokban nem használják ennyire aktívan a mobilinternetet, ott vannak többek között az ukránok, a szlovákok, a csehek, vagy akár a németek, ők mind 1 GB alatt maradnak egy hónap leforgása során. Természetesen ez az adat ismételten átlagosan, és egy SIM kártyára vonatkozóan értendő. Érdekes adalék, hogy Ukrajnában nem is olyan régen kezdték el kiépíteni a 3G hálózatokhoz szükséges infrastruktúrát, amit 2015-ben kezdtek el fejleszteni. A 4G hálózatok még váratnak magukra, ami mindenképpen hátrányba sodorja őket. A francia és az angol felhasználók esetében sokat rontanak az átlagon az M2M típusú kártyák, amelyeknél átlagosan kevesebb, mint 300 MB érhető el egy hónapban.

Sajnos a magyarokról nem szól a kimutatás, pedig érdekes lett volna közelebbi információt szerezni hazánk mobilinternetezési szokásairól. Az itteni adatforgalmakon biztosan sokat dobnak a helyi szolgáltatók korlátlan ajánlatai, amelyek között akadnak kifejezetten “gyilkos” konstrukciók is. Ti mennyi mobiladatot forgalmaztok egy hónapban?

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Szerző: Németh József Richárd

Németh József Richárd
 • Mag Rajmund

  Napi átlag kb. 5 GB van hogy csak 1 GB, van hogy 15 GB. A telefonom hónapok óta nem érintkezett Wi-Fi-vel :D
  Havi átlag változó, volt 80 GB de volt már 160 GB is. Erről TV-zek (MyTv app) meg általában ezt osztom meg ha laptopot/android tv-t használok. A roaming is tökéletesen működik! (legalábbis Görög, Olasz és Horvátországban)
  -Telenor Hello Data-

  • Ifjú Szij József

   Az igen

  • Feri

   Napi 5 giga??? Full HD filmeket nézel egész nap mobilon? :)

   • Mag Rajmund

    Dehogy full HD xD, Telefonon QHD 1440p, Tv-n 2160p bár inkább animéket nézek sima HD-ban de az is fél óra kb fél giga(?) ha angolul nézem akkor full HD-ben van fent :) meg persze spotify/deezer/ogyoutube ha zenét hallgatok :) zene nélkül még a kertbe se megyek ki, szóval elég sokat hallgatom :) +facebook, insta, messenger, watsapp és a play áruházas frissítések, meg van hogy megosztom másnak is a netem.. Ha kell így pikk-pakk össze jön az említett mennyiség :D

 • Feri

  100 megás adatcsomagból bőven kijövök minden hónapban, még marad is.