2017. december 11.
Szerviz
Kezdőlap » Android mobilok » Ez most a 10 legerősebb csúcsmobil
Ez most a 10 legerősebb csúcsmobil

Ez most a 10 legerősebb csúcsmobil

Véget ért 2015 első negyedéve, és az AnTuTu kiadta legfrissebb toplistáját, ami a csúcsmobilokat rangsorolja teljesítmény szempontjából. Nézzük, hogy melyek a legerősebb készülékek jelenleg!

Az első diagramon az AnTuTu tesztjén szerzett összpontszámok láthatók, ami egy komplex adat, hiszen több dolgot is figyelembe vesz. Az nem túlságosan meglepő, hogy a Galaxy S6 modellek vezetik a listát, de ezt hatalmas fölénnyel teszik. A két csúcsmobilt a Samsung saját processzora, az Exynos 7420 hajtja, ami egy 8 magos, 64 bites chip, és mint ahogy a példa is mutatja, nem igazán van jelenleg vetélytársa.

AnTuTus-Q1-2015-global-performance-report

Harmadik helyen áll a Snapdragon 810-zel szerelt HTC One M9, majd utána főleg tavalyi csúcsmobilok sorakoznak. Érdekesség, hogy a Meizu MX4-ben lévő MediaTek MT6595-ös egység még mindig nagyon jónak számít, és ezzel elég komoly mobilokat utasít maga mögé.

A következő diagram már a különböző mobilos chipsetek grafikus teljesítményét veti össze, és a Samsung fölénye itt is megmutatkozik. Az Exynos 7420-ban egy Mali-T760 GPU teljesít szolgálatot, ami simán vezeti a listát. A második helyen az Adreno 430-as GPU-val szerelt Snapdragon 810 áll, utána pedig a Snapdragon 805 (Adreno 420) és 801 (Adreno 330) következnek.

AnTuTus-Q1-2015-global-performance-report-1

Az ötödik helyen a MediaTek tavalyi egysége, az MT6595 áll, ami a PowerVR G6200-as GPU-val még egész jól teljesít grafikai szempontból is.

Jól látszik tehát, hogy a Samsung nem véletlenül hanyagolta a Snapdragon 810-et, hiszen a saját fejlesztésű processzoruk megeszi reggelire a Qualcomm csúcshardverét, ráadásul kevésbé is melegszik. A MediaTek szintén egyre jobban szerepel, azaz egy elég komoly, többszereplős versenyre számíthatunk a közeljövőben, ami nekünk, fogyasztóknak csak jó lehet.

AnTuTu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Szerző: Szakos Péter

Szakos Péter
Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.
 • József Illés

  azt hitem hogy a mate 7 benne lesz :O

  • Beke Sándor

   Én az Asus Zenfone2-t vártam volna még a listába és ahogyan a videókat nézegettem az elejére vártam volna.Bár nem tudom ki fizette a felmérést?!:)

  • omasi

   mate 7: 42.443 antutu

 • gvam

  Én is hiányolok 1-2 készüléket. Pl: Xiaomi MI Note Pro (810 es snapi, 4gb ram stb.) a maga 52k körüli antutu pontjával

 • Sipos Péter

  Ezeket a számokat ti sem hiszitek el ugye

  Galaxy S5 barátok közt is 41ezer körül muzsikál

  vagy a teszteket valami másik antutuval csinálták vagy hazudnak

  egymás mellett 2-3x lefuttatott antutuval
  S5 G900f: 41e körül
  S4 i9506: 43e körül

  akkor most a fenti képek alapján az S4 nek is ott kéne szerepelni erősen.

  • omasi

   Kedves Péter,
   Barátok közt is 47.550 antutu pont a 10. a listán. Hová férjen egy 41k-s? Kérd meg, hogy készítsenek egy Top20-at, abban benne lesz ;)

   • Sipos Péter

    Épp ez az hogy, mit keres az s5 a top 10 es listán fals eredményel. (Szarul fogyott a készlet és igy probálnak vásárlása ösztönözni. Egy kis csuszipénz az antutunak)

    • omasi

     Oppá, tényleg, én nem néztem meg rendesen, sry

    • Antal Sándor

     Az én S5-öm 51e csinált. ..

     • Sipos Péter

      Azt erősen kétlem.
      Egy S5 G900F 42ezer alatt van .
      Valószínű neked S5 plusz od van
      G901F A két teló nagyon nem ugyan az.

     • David

      Én is kétlem erősen Siposkám, hogy nekem sincsen s5pluszom hamem sima S5 és mégis 47ezret csinált. ;-)

     • Sipos Péter

      Neked ésdekes s5 öd lehet https://youtu.be/YlV0naJ3ZHo itt is 42891 ez már elég jónak mondható

    • David

     Úgy, hogy szerencsétlen Sonykáid (vagy más mobilkád) nem tudnak úgy teljesíteni. ÉS A SAMSUNGNÁL MÉG MINDIG NINCS JOBB! c:
     és hogy S5 mit keres ott? Megmondom őszintén, hogy nagyon jól teljesìt. ;-)

     • Sipos Péter

      Bocsi s4 esem van és jobban teljesít mint egy s5

     • David

      Aha! :D elèrt valaha 47ezret?

  • David

   Nelem 47ezerrel muzsikált.

   • Sipos Péter

    Egy tipus számot irj már
    mert itt melletem 3 darab 900f es s5 az bizony nem ment feljebb 41nél

 • Botti

  nem értek az Antutuhoz, ez csak Androidon fut? csak mert a cím alapján nem egyértelmű a számomra, és csak meg akartam kérdezni, hogy az ájfónokat eleve nem tudja tesztelni, vagy egyik se került be a top10-be? Bocsánat, ha vmit nem vettem észre a cikkben, de nem találtam olyan kifejezést, ami arra utalna, hogy teszt kizárólag androidos telefonokra volna értelmezhető. Kérnék egy kis felvilágosítást ez ügyben.

 • Sightseer

  Mit várhat az ember.. Lassan már minden csapból csak a samsung folyik… Annyi pénzük van, mint a retek… Bár engem hidegen hagy, mert ha 3x is veri az összeset együttvéve az S6 akkor se veszem meg.. Valahogy irritál már ez a ”minden az enyém” stratégia. Mert azért.. El kell ismerni, lassan emberszámba se veszik, akinek nincs samsungja.. És akkor a sok samus oltja az Apple-fanokat, (Nem, nem vagyok az.) mert ő szarházi, ő meg újgazdag csíra..