Ezért kérte ma a Google, hogy add meg újra a jelszavad

3

A mai napon tömegesen jelezték, hogy a telefonjukon felugrott egy gyanús üzenet a Google-től, ami a jelszó újbóli megadását sürgette. Nézzük miről van szó!

Sokan kapták ma az alábbi figyelmeztetést (többek között én is):

Google-fiókjában változás történt. Biztonsága érdekében jelentkezzen be újra.

Nos, az ilyen üzenetekkel nagyon kell vigyázni, mert sokszor adatlopási kísérletről van szó. Ilyenkor 100%-osan meg kell győződni arról, hogy valóban az adott szolgáltatótól kaptuk-e a figyelmeztetést. Ezúttal szerencsére nem átverésről van szó, valóban a Google szólította fel tömegesen a felhasználókat. Azonban ez még mindig jelenthet rosszat, hiszen a Google legtöbbször akkor küld ilyen üzenetet, ha az érintett felhasználói fiókkal kapcsolatban gyanús tevékenységet észlelt, például valaki megpróbálta feltörni.

Nemrég azonban a Google tudatta a felhasználókkal egy hivatalos bejegyzésben, hogy nem kell aggódni. Nem adatlopási kísérletről van szó, és nem is arról, hogy valaki tömegesen törné fel a Google-fiókokat. Valami rendszerhiba állhat a háttérben, és a figyelmeztetések tévesen lettek kiküldve. Ha nálad is megjelenik az üzenet, nyugodtan megadhatod a jelszavadat.

forrás: Google, via HVG

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid