2017. november 22.
Szerviz
Kezdőlap » Android mobilok » Ezért lesz jó az LG G6 Snapdragon 821-es processzorral
Ezért lesz jó az LG G6 Snapdragon 821-es processzorral

Ezért lesz jó az LG G6 Snapdragon 821-es processzorral

Egyesek talán csalódottak amiatt, hogy az LG G6 “csak” Snapdragon 821-es processzorral érkezik, de a gyártó most elárulta, hogy ez miért jobb választás a Snapdragon 835-nél.

2011-2016: nyers erő növelés, 2017+: optimalizáció és stabilitás

Az utóbbi években elképesztő üzemben növekedett a mobilos hardverek teljesítménye, és eljutottak arra a szintre, hogy ezt már szinte képtelenség kihasználni a mai szoftverekkel. Egyszerűen nincs olyan app vagy játék, amihez szükséges lenne a legújabb processzor vagy GPU. Az LG szerint éppen ezért idén már nem a nyers erőre, hanem a stabilitásra és az optimalizációra kell ráfeküdni – hardveres és szoftveres szempontból egyaránt.

LG G6 (fotó: Mashable)

Az új Snapdragon 835 első készleteire a hírek szerint lecsapott a Samsung, ami nem volt nehéz, hiszen ők gyártják a chipsetet. De erre egyrészt még várni kell, ráadásul ha kész is lesz, előfordulhatnak kezdeti problémák, amiket majd ki kell küszöbölni. A tavalyi Snapdragon 821 viszont már bizonyított, egy kiforrott megoldásról van szó, és ez is bőven elegendő nyers erővel rendelkezik.

Az LG rengeteget dolgozott azon, hogy a G6 szoftvere minél gördülékenyebb legyen, és ezt sokkal könnyebb összhangba hozni egy már kész hardverrel. Ráadásul így jóval hamarabb is megjelenhet az új csúcsmodell, hiszen a Galaxy S8-at leszámítva az első Snapdragon 835-ös mobilok majd csak valamikor nyár elején kerülhetnek piacra.

Az LG G6 tehát hardveres téren nem újított hatalmasat, de van azért benne bőven innováció. Az 5.7 colos, 18:9-es QHD+ kijelzőt rendkívül vékony keret veszi körbe, kapunk egy remek dual hátlapi kamerát, és az IP68-as tanúsítvány szerinti por- és vízállóság is nagyon hasznos lehet. A sokat említett Quad DAC hangrendszer viszont sajnos nem lesz benne az európai modellben.

További infókat itt találsz az LG G6-ról.

via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Szerző: Szakos Péter

Szakos Péter
Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.
 • robiv

  Kiváló DAC-ot éppen hogy nem kapunk.

 • Jakesz

  Vajon akkor is ezt mondta volna, hogy elérhető lett volna számukra is a legújabb proci? Kötve hiszem. De kimagyarázásnak jó duma, hogy miért “gyengébb” a G6 az S8-nál. Hiába elég ez a hardver mindenre, itt csak a piaci verseny szempontja számít, mert a nép azt komázza, ami jobb és erősebb.

  • Majom Maki

   jah minden évben uj android erre lehet stabilitást épiteni… az emberek nagyrésze lolipop t nyomat a marshm t se látta most Nougat azt a kövi… ha optimalizált telefont akarsz akkor leirom : Iphone lehet az sem tökéletes de szerintem (6s nem hazudott és a 7 sem ) az androidot megeszi ilyen téren..én is kételyekkel néztem az Iphone ra mert csak azt lehet hallani h a nyomiknak meg a nagyzoloknak meg felvágostelefon.. hülyeség ha jo telot akarsz akkor alma ennyi

 • Szabó Tomika

  1 éve használom a g5öt de egy rakás f*s.
  Mondjuk rá lehet fogni, hogy a szoftver a hulladék de előtte a sony z3-al soha nem volt semmi baj csak h. Törékeny. Ebbe ha beleteszek 16gb-nál nagyobb memóriakártyát szinte totál megáll a telefon. És hogy egy betöltésnél lévő animáció is szaggasson egy ilyen árú készüléknél azt hagyjuk… Két előnye van, hogy moduláris és a széles látószögű kamera. Szerintem a g6 sem fog sokkal többet tudni ilyen hardverrel.

 • Antoan Kiss

  G5öm van ,sosem tapasztaltam szoftveres probémát vele! Minden patentül mükszik rajta,gyors sosem fagyott még le.Leesett már párszor még csak karc sincs rajta,így ebben sem tudok igazat adni,sőt a hátlapja így hogy plusz festéket kapott igen ellenáló lett,hajszálkarcot sem látok rajta pedig nem tokban hordom! 64gb os sd kártya van benne full tele (zene,film)meg sem röccen. alapvető nagy baj szerintem,hogy sokan a 840es kisebb procival szereltet ami ugyanugy néz ki hasonlítgatja a 850eshez ami spani 820al fut.

 • Ferrarius Christianus Faber

  Iphone?Gps benne fos.Tapasztalat.Az időjárás szintén.BlackBerry Privem van.Tökêletes!Aksi full bírja.Gps meg full király.Nebraskaból Texasba navigált és 16 óra s oda vitt pontosan ahova kellett.Alma meg ki írta hol vagy azt sehol se az ahova akartál menni.Ott meg Samsung Note 4 segítette ismerősőmet ki.Alma ki írta 2 kor eláll az eső.Még 3 kor is esett.Majd írta napsűtés aznap.Este szakadt.Le ejtette az s6+ telóját azt kijelző full tört.Hagyjuk az almát.Soha nem vennék.1x volt de 2 hét s eladtam.Soha többet!