2018. január 23.
Szerviz
Kezdőlap » Egyéb hírek » 3 bejegyzéstípus, amit büntetni fog a Facebook
3 bejegyzéstípus, amit büntetni fog a Facebook

3 bejegyzéstípus, amit büntetni fog a Facebook

A Facebook igyekszik egyre erőteljesebben fellépni a gyenge minőségű tartalmak ellen, ezért most bejelentették, hogy bizonyos típusú megosztásokat büntetéssel fognak sújtani. Mutatjuk mit kell kerülni a jövőben!

Sokan a felhasználók aktivitásával visszaélve próbálnak több embert elérni a Facebookon, ez azonban egyesekben visszatetszést kelthet, és a közösségi oldal sem támogatja az ilyesmit. Éppen ezért a jövőben kisebb elérést kapnak az olyan posztok, amelyek túlzott mértékben buzdítanak valamilyen interakcióra.

Három kategóriát emelt ki a Facebook, amiket büntetni fognak:

 • Szavazás reakciógombokkal: Amikor valaki reakciógombos szavazásra buzdítja a követőket.
 • Reakcióra buzdítás: “Nyomj egy lájkot, ha…” típusú bejegyzések, és minden más olyan poszt, ami valamelyik reakciógomb megnyomására szólít fel.
 • Megosztásra buzdítás: Megosztásra irányuló posztok, például “Oszd meg, és nyerhetsz egy utazást”.

A Facebook tehát a jövőben nem tolerálja ezeket a típusú tartalmakat, és ha valaki ilyeneket oszt meg, annak jóval kevesebben emberhez jutnak majd el a bejegyzési. Ez vonatkozik a személyes profilokra és a különféle oldalakra is. A büntetést egy új algoritmus végzi majd, ami az elkövetkezendő hetekben meg is kezdi a működését.

Persze vannak kivételek, ugyanis a közérdekű, segítő szándékú posztoknál továbbra is lehet alkalmazni a fenti technikákat. Ha mondjuk eltűnt személyt keres valaki, vagy adományt gyűjt, akkor nyugodtan lehet például megosztásra buzdítani.

Már csak az a kérdés, hogy ez mennyire érinti majd a magyar oldalakat. Elsőként egész biztosan az angol nyelvű tartalmakat szűrik majd, de később lehet, hogy hazánkban is érezhető lesz a hatása.

Forrás: TechCrunch

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Szerző: Szakos Péter

Szakos Péter
Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.
 • Nerve

  A megosztásra való buzdítás tiltásával nem teljesen értek egyet. Sok esetben segített már eltűnt, kutya, kocsi stb megtalálásában, hátrányos, nehéz helyzetben lévők megsegítésében. Persze értem én, hogy vannak akik ezzel is visszaélnek.

  • László Neuhauser

   Persze vannak kivételek, ugyanis a közérdekű, segítő szándékú posztoknál továbbra is lehet alkalmazni a fenti technikákat. Ha mondjuk eltűnt személyt keres valaki, vagy adományt gyűjt, akkor nyugodtan lehet például megosztásra buzdítani.

   • Albo Galh

    Nem tudta értelmezni a leírást. Mostanra tslán elolvasta +2× és fel is fogta.

    • Nerve

     Arra esetleg nem gondolsz agyhalottkám, hogy mikor a kommentet írtam az a bekezdés még nem volt benne a cikkben?

  • petrus

   nyilván olvastad az utolsó előtti bekezdést…

   • Nerve

    jah olvastam, miután bekerült. mikor a kommentet írtam még nem volt benne.

 • Péter Izsó

  Nekem még mindig sok olyan tartalom jön, amiben elolvasom a posztot, de a videót egy külső hivatkozásban akarja megnyitni (persze a beépített böngészőben) de itt a tartalomhoz like-on keresztül juthatok!
  Ez előre like-olás, de nem tudom bejelenteni, hiszen nem a haver csinálta ilyenre, amiért őt magát nem akarom elmarasztalni!
  A cikkben olvasott algoritmust én személy szerint tárt karokkal várom!