2018. január 19.
Szerviz
Kezdőlap » Egyéb hírek » Tipp: így tudsz YouTube-zenéket a háttérben lejátszani Androidon
Tipp: így tudsz YouTube-zenéket a háttérben lejátszani Androidon

Tipp: így tudsz YouTube-zenéket a háttérben lejátszani Androidon

Az androidos YouTube app egyik nagy hiányossága, hogy nem lehet a háttérben zenét hallgatni (kivéve ha előfizetünk). Amikor átváltunk másik alkalmazásra, vagy kikapcsoljuk a kijelzőt, akkor megáll a lejátszás. Ezt azonban szerencsére nagyon egyszerűen ki lehet játszani!

Az alábbi trükk már régóta működik, de biztosan sokan vannak még, akik nem ismerik, ezért leírom röviden, hogy miről van szó.

A háttérben való lejátszáshoz mindössze egy Chrome böngészőre van szükség a mobilodon. A következőket kell tenned:

 • Indítsd el a Chrome-ot és nyisd meg a YouTube weboldalát
 • Válts át asztali nézetre (“Asztali webhely kérése”)
 • Válaszd ki a kívánt zenét vagy lejátszási listát
 • Miután elindult a videó, a Home gombbal tedd le a háttérbe a böngészőt (ekkor megáll a zene)
 • Nyisd le az értesítéseket, itt találsz egy kártyát az elindított szám/videó címével és egy “play” gombbal, amire kattintva újra elindíthatod a zenét
 • Ezután már bármit csinálhatsz a mobilodon, miközben szól a YouTube, akár ki is kapcsolhatod a kijelzőt

Ennyire egyszerű az egész, így sokkal kényelmesebben lehet online zenét hallgatni a mobilodon, ráadásul teljesen ingyen!

Napidroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Szerző: Szakos Péter

Szakos Péter
Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.
 • Jakesz

  Fel nem fogom, hogy melyik rétegnek jó Youtube-on zenét hallgatni. Amellett, hogy ez a megoldás kissé körülményes, a telefont meríti is rendesen. Utóbbi elmondható egyébként a streamelt zenéről is. És amíg a mai okostelefonok nagy része huzamosabb használattal nem bír ki egy napot sem, addig nem olyan jelentéktelen probléma ez. Főleg annak fényében, hogy már potom pénzért lehet kapni 32 gigás microsd kártyákat, amire aztán mehet dögivel a zene, és ez nem meríti úgy a telefont, plusz az sem számít, hogy van-e net, illetve hogy az mennyire stabil.

  • Streamelt zenék esetében csak a folyamatos online zenehallgatáskor használ internetet de ugyan úgy az SD kártyára való zene létöltése is meríti a telefont. Alap esetben én ha zenét Streamelve szeretnék hallgatni Spotify-t használok. Ráadásul prémiummal Offline is tökéletesen működik a zene és még jogdíjjal se élek vissza kalóz változatos zene beszerzése miatt. Nyugodtabb is a lelkem már egy fél éve és még se vásároltam zenét hogy majd egyszer megunjam és csak nézzem milyen kár volt meg venni mikor lenne most a másik album.

   • Gibson

    Szerintem a spotify drága. És sose lesz tied a zene. Annyi pénzért amibe a prémium előfizetés kertül, meg lehet venni egy komplett albumot. És ha megvettem, akkor olyankor is legálisan hallgatom, mikor épp nem tudom nélkülözni azt az 1500 forintot havonta. Ami persze majd emelkedni fog. Lehet, hogy jövőre megemeli 6 eurora, vagy épp a forint romlik. A zenei albumok árra meg 20 éve ugyanennyi. Nekem ráadásul nincsen igényem naponta, de havonta sem új albumokra. A kor előrehaladtával ez nem fog váltózni. Ha megtetszik egy zene a rádióban, akkor megveszem a Play-en 150 forintért. Letöltöm és legálisan hallgatom sd-ről. Mondjuk 3 év múlva lesz 2 gyereked és kell nekik cipő, tornazsák, kirándulás, meg nyelvvizsga, akkor nem a tornazsákot húzod le a listáról, hanem a spotifyt. És akkor fogod látni, hogy nem lett semmilyen zene a tulajdonodban, pedig kifizetted az árát. Nekem az összes zeném értéke kb 40 ezet ft és mindig ugyanezeket hallgatom. A spotifynek ezt 4 év alatt kifizetném és semmim nem lenne. A spotify olyan mint a cigi. Pillanatnyilag élvezi az ember, aztán semmivé foszlik.

    • Majom Maki

     a lányod nem tudom mennyi idős korában fog nyelvvizsgát tenni, de azt garantálom, hogy még előtte vehetsz Neki is okostelefont, hogy tudjon rajt youtube t hallgatni :D :D nem bántás kép mondom ne érts félre, de a gyerekeknek előbb lesz okostelefonja mint nyelvvizsgája

     • Gibson

      Szerintem ez attól függ, hogy mennyire tehetős a család :). És hogy mennyire gondolkoznak a szülők. Most félre ne érts, nem akarok turkálni a pénztárcádban, csak leírtam a véleményem. Abban viszont igazat kell adjak neked, hogy a híradóban is gyakran mutatnak be szegény sorsú családokat, akik nem tudják rendezni a közüzemi számlákat, de ott a szobában a lapostévé, a laptop, meg az összes gyereknél az okostelefon. Az én időmben előbb rendezték a számlát a szüleim és csak utána vettünk luxus cikkeket.
      A mai világ meg úgy néz ki, hogy elverik a pénzt, utána meg mindenki hibás, hogy nincsen mit enni.
      Na mindegy, amire ki akartam lyukadni, hogy a spotify az olyan szolgáltatásért kér pénzt, ami pillanatnyilag szórakoztat. És ilyenekből fizet az ember eleget: mobil, kábeltévé. De persze megértem a te nézőpontodat is.

  • Gibson

   Annak a rétegnek jó, aki pl valamilyen közösségi oldalon kap egy linket és nem akarja végignézni, csak hallgatni. Tehát kapok egy linket, hogy “fu ezt hallgasd meg, mert nagyon klafa”. Elindítom a zenét, majd visszatérek a közösségi oldalra, vagy teljesen mást akarok csinálni. Ránézni a torrentre, viberre, emailre. Közben pedig szól a youtube. De olyan is volt hogy találtam egy jó előre gyártott playlistet. Elindítottam és hallgattam. De nem feltétlen kell egész napos zenehallgatást elképzelni. Különben sincsen meg minden zene. Egyébként mióta felnőttem, már én is megveszem a zenéket. És ami nincsen meg, azt youtubeon hallgatóim, nem töltöm le okosban.

 • Firefox for Android-al a normál mobilos verzióba is ugyan úgy működik a háttérben való lejátszás.

  • Adam

   azért töltöttem le én is a Firefoxot, egy ideig működött, de újabban már ott sem

  • Gibson

   Nem csak a firefox androidban. A samsung mobilok böngészője ezt alapból tudja. Még asztali verzióra sem kell váltani. Csak nyomsz egy teljes képernyőt, majd ugyanazt a gombot megnyomod mégegyszer, mire kis alakban fut tovább a youtube és közben oda navigálsz, ahova akarsz, fut a háttérben a videó, hallatszik a zene, fut a youtube playlist. Akkorra ablakot állítasz amekkorát akarsz és oda húzod, ahová akarod. Pont mint PC-n. Ez alap feature a samsung böngészőben. Számomra ez miatt nincs is létjogosultsága a youtube appnak androidon. Ráadásul a samsung böngészőre telepíthető reklámblokkoló plugin is.

 • Norbert Tóth

  Ez nekem marhára nem működik. Pedig újkeletű Samsung Galaxy van.