2017. október 21.
Szerviz
Kezdőlap » Egyéb hírek » Figyelem: a Google törölheti a biztonsági mentéseidet
Figyelem: a Google törölheti a biztonsági mentéseidet

Figyelem: a Google törölheti a biztonsági mentéseidet

Az Android biztonsági mentés funkciója kifejezetten hasznos lehet, hiszen ha gyári visszaállítást csinálsz, vagy új készülékre váltasz, akkor könnyedén importálhatod az adataidat, a beállításaidat és az alkalmazásokat. Ezeket azonban a Google nem feltétlenül tárolja örökké.

Ha aktívan használod az androidos készülékedet, akkor nem kell aggódni, ellenkező esetben viszont a Google 2 hónap inaktivitás után törli a biztonsági mentéseidet. Erről ráadásul semmilyen előzetes figyelmeztetést nem küld, és később nincs is lehetőség a visszaállításra.

Ez akkor okozhat például problémát, ha valamilyen okból kifolyólag mondjuk iPhone-ra váltasz, majd pár hónap után visszatérsz. Pont ez történt az egyik Reddit fórumozóval is, aki lecserélte a Nexus 6P-jét, és amíg nem talált egy megfelelő androidos utódot a mobiljának, addig egy régebbi iPhone-t használt. Aztán szomorúan vette tudomásul, hogy törölték az adatait.

A biztonsági mentéseidet egyébként a Google Drive-ban találod, és két hét inaktivitás után jelenik meg a lejárati idő, de ez csak mobilon látható.

forrás: Reddit, via AndroidPolice

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Szerző: Szakos Péter

Szakos Péter
Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.