2018. január 21.
Szerviz
Kezdőlap » Android mobilok » Hivatalos: Európába jön a Xiaomi
Hivatalos: Európába jön a Xiaomi

Hivatalos: Európába jön a Xiaomi

Végre megtörtént a nagy belejelentés, amire már évek óta várunk, a Xiaomi ugyanis hamarosan megkezdi az európai terjeszkedést. Nézzük a részleteket!

A Xiaomi alapítója és vezérigazgatója, Lei Jun egy német lapnak árulta el a jó hírt, miszerint a gyártó termékei hivatalosan is elérhetőek lesznek az öreg kontinensen. A legjobb pedig ebben az, hogy a terjeszkedés Kelet-Európában kezdődik, és Magyarország is benne van az első körben.

A következő országokban indul a Xiaomi terjeszkedése: Lengyelország, Litvánia, Lettország, Észtország, Ukrajna, Fehéroroszország, Oroszország, Magyarország, Csehország, Szlovákia és Görögország.

Lei Jun azt is elárulta, hogy később Németországban és más nyugat-európai országban is tervezik a piacra lépést, de a forrásaik korlátozottak, és egyelőre nem tud időpontokat mondani.

Az is kiderült a nyilatkozatból, hogy eddig szabadalmi problémák akadályozták, hogy a Xiaomi Európában is elkezdje forgalmazni a termékeit, de nemrég egy hosszú távú megállapodást kötött a vállalat a Nokiával, így végre elhárultak az ilyen jellegű akadályok.

via: MIUI fórum

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Szerző: Szakos Péter

Szakos Péter
Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.
 • robiv

  Jó lenne, ha szolgáltatókkal megállapodnának.

 • Szabczy

  Ez azt is jelenti, hogy támogatni fogják a B20-at?
  Mert eddig az volt a legnagyobb bajom vele.
  (Na meg a 3,5-ös Jack hiánya)

  • Zsolt Hegedűs

   Két xiaomi is van a családban. Mindkettőn van jack és mindkettő tudja a B20-at. (Tudom, van olyan modelljük is ami nem tudja, de olyat kell venni ami tudja, ha ez fontos szempont.)

   • Szabczy

    Bocsi, az Mi sorozatra és konkrétan az Mi 6-ra gondoltam. Sokáig vártam rá, aztán kijött B20 nélkül, a nagyfőnök meg anno bejelentette, hogy Amerikában meg Európában nem fogják árulni (ami az olvasatomban egyenlő a szervíz hiányával), úgyhogy átnyergeltem másra.
    Ja és a Jack hiánya is besegített.

 • Fall-N

  Most fognak majd emelkedni az áraik is. Anélkül nem hiszem, hogy fent tudják majd magukat hosszú távon tartani.

  • Royalka

   Ha emel, pont ki fog esni a kezéből az adu, mert igazából az áron kívűl nem tud többet nyújtani mint a többi. Szoftveresen már a nagyok is jól fel vannak szerelve, védelem, karbantartás, stb. Szerintem legalább is.