Hivatalos: visszatér a Nokia a mobilpiacra

0

Ha esetleg eddig kételkedtél volna abban, hogy a Nokia hamarosan új okostelefonokkal tér vissza, akkor érdemes tovább olvasnod, hiszen ezúttal maga a vállalat erősítette meg a terveit egy prezentációban.

Az alábbi ábrán egyértelműen látszik, hogy a Nokia 2017-es tervei között szerepel a márka visszatérése a mobilpiacra.

nokia-2017-prezi

A visszatérést nem úgy kell elképzelni, hogy újra nekiállnak okostelefonokat gyártani, a Nokia csak a felügyeletet végzi, és persze a nevet adja. A nemrég alapított finn HMD nevű vállalat végzi majd a fejlesztést és az értékesítést, a mobilok legyártásáért pedig a Foxconn felel majd.

nokia-2017-prezi-01

A megállapodás alapján a HMD 10 évre kapott exkluzív jogokat Nokia mobilok forgalmazására, és a tervek szerint az első 3 évben minimum 500 millió eurót költenek marketingre. Egyébként a vállalatot kifejezetten erre a célra alapították nagyjából fél éve, és volt Nokia dolgozók vezetik, tehát valószínűleg jó kezekben lesz a márka sorsa.

Az első új Nokia mobil a korábban már többször kiszivárgott D1C kódnevű készülék lehet, ami a hírek szerint Snapdragon 430 processzorral, 3 GB RAM-mal és Android 7.0 rendszerrel kerül majd piacra 2017 elején.

via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid