2018. január 20.
Szerviz
Kezdőlap » Android mobilok » Hivatalosan is megindult a Samsung mobilok Android 6.0-s frissítése
Hivatalosan is megindult a Samsung mobilok Android 6.0-s frissítése

Hivatalosan is megindult a Samsung mobilok Android 6.0-s frissítése

A Samsung hivatalosan is bejelentette, hogy a mai napon globálisan is megindult a készülékeik Marshmallow frissítése, kezdve a Galaxy S6 és S6 edge modellekkel.

Dél-Koreában már korábban megjelent az új szoftver, és Lengyelországban is feltűnt néhány napja, most azonban szélesebb körben is megindult a tavalyi csúcsmodellek rendszerfrissítése. Egyelőre az S6 és S6 edge modellekről van szó, de a Samsung szerint hamarosan újabb készülékek csatlakoznak, minden bizonnyal az S6 edge+ és a Note 5 első körben.

Az Android 6.0.1-es szoftver több látványos és kevésbé látványos újítást hoz a készülékekre. Megújul egyrészt a felület (ikonok, gyorskapcsolók, animációk, stb.), illetve megkapjuk a Marshmallow legfontosabb új funkcióit, mint például az akkukímélő Doze-t vagy a Google Now On Tapet.

galaxy-s6-android-6-0-marshmallow

Az S6 edge és S6 edge+ tulajok még több újdonságra számíthatnak, hiszen jelentősen kibővíti a Samsung az oldalsó képernyőrészek funkcionalitását. Az oldalt felbukkanó ikonok ezentúl két oszlopban foglalhatnak majd helyet, azaz több minden fér el ide, de megjeleníthetőek lesznek itt a friss hírek, illetve különböző eszközök is (pl. vonalzó, iránytű, zseblámpa kapcsoló).

s6-edge-uj-funkciok

galaxy-s6-s6-edge-android-6-0-marshmallow-update-2s6-android-6.0Szintén sokak által várt újdonság, hogy a kamerában ezentúl a záridőt is állíthatjuk, ami különösen jól jöhet például éjszakai fotózásnál. Azt sajnos még nem tudni, hogy hazánkban pontosan mikor lesz elérhető az új szoftver, de elsőként minden bizonnyal a független készülékek frissülnek, talán már napokon belül.

forrás: Samsung, BGR

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Szerző: Szakos Péter

Szakos Péter
Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.
 • Tamás Horváth

  Na várom már az edge+ update-et.
  Egy olyan kérdésem lenne, hogy ki és bekapcsolasnal a tmobil vacak zenéjét lelőni?

  • Károly Székely

   Szia, fogod és lehalkítod vagy rezgőre állítod a telefont és ezután kapcsolod ki-be. Így nem lesz hang xD én is véletlen fedeztem fel mert engem is idegesített és véletlen halkítva restartoltattam a drágát.

   • Tamás Horváth

    Hát ez szomorú, hogy csak így lehet elírtani

    • Károly Székely

     Már ez sem a régi =D de kapunk cserébe sok sok sok sok magot a “héj” alá. Szép napot.

     • Tamás Horváth

      Viszont és köszi

 • Zoltán Keresztesi

  Na, jelentem, ma már elérhető a 6.0-ás frissítés S6-ra (G920F). Vodafone-os vagyok, így nem tudom, hogy más szolgáltatónál is elérhető-e. A frissítésről nem tudok még mit mondani, éppen letöltés alatt van az új rendszer :-)

  • Zoltan Papp

   Megerősítem. Vodafone-os szoftvert most frissítettem. :)

   • Forgó Attila

    Független S6-ra még nem jött a frissítés…

 • Forgó Attila

  Független készülékre nem jött még a frissítés…Valakinek frissült már?

  • ChrsKn

   not yet

   • Tamás Horváth

    Canada ban állítólag március 9.én jonnek az edge+ra

 • Zsolt Seres

  Azért az kicsit érdekes, hogy a vodafonosoknak már elérhető a frissítés, de a független telefonoknak vagy más hálózaton működőknek még nem jött az új “droid”! Most akkor ez hogy van? Nem a gyári függetleneknek kellene legelőször megkapniuk? Az öregem is frissítette már (vodafonos), én a telenornál vagyok és ezidáig semmi. Nehéz szülésnek ígérkezik! 😃

 • Forgó Attila

  Nem akar megérkezni a 6.0.1.-es szoftver független S6-ra.Sokat csúszik a frissítés.Vagy lehet nem is fog frissülni?Ha valakinek frissülne netán (független),jelezze már!

 • Forgó Attila

  Ma frissült 6.0.1 verzióra a független S6!