2018. február 18.
Szerviz
Kezdőlap » Android mobilok » Idén jön az első Dual Zeiss kamerás Nokia csúcsmobil
Idén jön az első Dual Zeiss kamerás Nokia csúcsmobil
Koncepció

Idén jön az első Dual Zeiss kamerás Nokia csúcsmobil

Nemrég beszámoltunk róla, hogy a Nokia telefonokért felelős HMD egy új, hosszú távú megállapodást kötött a Zeiss-szel, és most úgy néz ki, hogy ennek még idén megérkezik az első gyümölcse.

Idén még nem kaptunk valódi Nokia csúcsmobilt, de a pletykákban szerepel egy Nokia 8 és egy Nokia 9 is, amelyekről már elég sok hírt olvashattunk. Szóba került többek között a duál kamera és a Zeiss technológia is, de eddig ezt nem erősítette meg egyik fél sem. Most azonban a német vállalat egyik friss Twitter-bejegyzése egyértelműen lerántja a leplet arról, hogy egy Dual Zeiss kamerás megoldással készül a Nokia.

Ez az egész kísértetiesen hasonlít a Huawei és a Leica kapcsolatára, és talán pont ezért is hangsúlyozta ki a Nokia a sajtóközleményében, hogy nálunk a Zeiss nem csak a nevet adja majd, hanem a szenzort, az optikát és a képfeldolgozó szoftvert is, tehát teljes egészében részt vesz az ismert vállalat a kamera megalkotásában.

A szóban forgó Nokia csúcsmobilra (vagy csúcsmobilokra) valószínűleg már nem kell túlzottan sokat várni, minden bizonnyal még a nyáron (vagy legkésőbb szeptember elején) lehull a lepel az újdonságról.

via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Szerző: Szakos Péter

Szakos Péter
Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.