Itt az Android N legújabb előzetes kiadása

0

A Google kiadta az Android N (7.0) negyedik fejlesztői előzetesét, ezen kívül már csak egy lesz a végleges kiadás előtt. Nézzük a fontosabb részleteket!

Az Developer Preview 4 azért nagyon fontos, mert ebben már a végleges API-k (programozási interfészek) szerepelnek, így a fejlesztők elkezdhetik tesztelni a saját alkalmazásaikat az új rendszeren, hogy később ne legyenek fennakadások és kompatibilitási problémák.

Az NPD56N build számot viselő szoftver a következő készülékekre érhető el: Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 9, Pixel C, Nexus Player, General Mobile 4G (Android One) és Sony Xperia Z3. A frissítéshez szükséges fájlok letölthetők a Google weboldaláról, de az Xperia Z3-at leszámítva OTA-n keresztül is telepíthető az új rendszer.

android-n-easter-egg

A Google egy Easter Egget is elrejtett az új kiadásban, ami arra utal, hogy “Namey McNameface” lesz az Android N neve, de ezt természetesen csak viccnek szánta a keresőóriás.

A DP4-ről itt olvashatsz részletesebben (újítások, hibák, stb.), de ez inkább csak a fejlesztők számára érdekes.

Jövő hónapban még lesz egy utolsó előzetes kiadás, majd várhatóan augusztusban érkezik meg a végleges verzió, Android 7.0-ként. Az N-betűs édesség kiléte pedig továbbra is kérdéses.

forrás: Google

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid