2017. december 15.
Szerviz
Kezdőlap » Android programok

Android programok

Újabb csevegő appot készített a Facebook

Nemrég írtunk nektek a Messenger Kidsről, amelyet gyerekeknek szán a Facebook, de hamarosan érkezik az újabb csevegő, a Direct, amely néhány országban már el is érhető. A Direct név sokak számára ismerős lehet, így nevezik ugyanis az üzenetküldési funkciót az Instagramon. A Facebook ezt szeretnél különválasztani, hasonlóan ahhoz, amikor a normál Facebook appból kivették a Messengert. A különálló Direct alkalmazás ... Tovább »

Megjelent az újfajta követés Instagramon

Korábban már beszámoltunk róla, hogy hamarosan nem csak személyeket és oldalakat lehet majd követni a népszerű közösségi oldalon, hanem témákat is, és most meg is érkezett az új funkció. Mostantól már hashtageket is lehet követni az Instagramon, tehát ha érdekel egy adott téma, akkor nem feltétlenül kell kikeresned az ehhez kapcsolódó oldalakat, elég csak feliratkozni az adott címkére. Mindez nagyon ... Tovább »

A Google bejelentette az androidos Chrome új, 63-as verzióját

Amikor a Google frissíti Chrome böngészőjét, akkor azt általában minden nagyobb platformon, operációs rendszeren egyszerre, egy időben szokta véghez vinni. Ezúttal valamiért az Androidra írt kiadás elsőbbséget élvez, és bár a Play Áruházban még nem jelent meg, a vállalat már bejelentette az új, 63-as verziót. (Frissítés: közben asztali gépekre is megérkezett a Chrome 63.) Az elkövetkezendő hetekben lehetősége lesz mindenkinek ... Tovább »

Új Messenger alkalmazást jelentett be a Facebook

A Facebook hivatalosan is útjára indította legújabb csevegő alkalmazását, ami a Messenger Kids nevet viseli, és a legkisebb korosztályt célozza meg. A Messenger Kids a 6 és 12 év közötti gyerekeknek szól, és mivel 13 éves kor alatt nem is lehet hivatalosan regisztrálni a közösségi oldalra, így értelemszerűen Facebook-fiók nélkül használható. Az új alkalmazás mindenféle gyermekbarát tartalommal van tele (kamerafilterek, ... Tovább »

Már tölthető a Google takarékos fájlkezelője

A Google Files Go alkalmazás végre kilépett a béta fázisból, így most már bárki számára letölthető a Play Áruházból. Alapvetően egy fájlkezelő alkalmazásról van szó, de a keresőóriás sok érdekes és hasznos funkcióval látta el az újdonságot.  Az applikáció elsősorban a Go Edition mobilokra lett alkotva, de bármelyik Android készüléken elfut, 5.0-s verziószám fölött. A Files Go egy rakás hasznos ... Tovább »

Hatalmas öngólt lőtt a Google a 2017-es toplistájával

A Google nemrég közzétette a “Best of 2017” válogatását, amiről mi is beszámoltunk, ám rejtélyes módon nem sokkal a publikálás után módosítottak a listán. Egy spanyol androidos blog szúrta ki, hogy megváltoztatta a Google a toplistát. Először is a legnépszerűbb appok és játékok szekciók neveit átírták arra, hogy legjobb appok és legjobb játékok, így egy kicsit szubjektívebb lett a lista. ... Tovább »

Csökkenti az adatforgalmat a Google új Android alkalmazása

Világszerte elérhetővé vált a Google új alkalmazása, amely segít kordában tartani a mobilnetes adatforgalmat. A Google Datally egyrészt megmutatja, hogy hová “folyik el” az adatforgalom, azaz hogy melyik app vagy folyamat mikor és mennyi mobinetet használ, és erről mindenféle statisztikákat kapunk. Visszanézhetjük órára, napra, hétre vagy hónapra lebontva, hogy hogyan alakult az adathasználat a telefonunkon. Ez persze még messze nem ... Tovább »

Ezek 2017 legjobb appjai és játékai a Google szerint

Közeledik az év vége, ezért a Google kiválasztotta a legjobb, legnépszerűbb idei tartalmakat a Play Áruházból. Nézzük 2017 legjobbjait! A tavalyi évhez hasonlóan idén is elkészítette a Google a saját toplistáit. Nem csak a top játékokat és alkalmazásokat választották ki, hanem a legnépszerűbb zenéket, filmeket, sorozatokat és könyveket is, hiszen ilyen jellegű tartalmak is szép számmal megtalálhatóak a Play Áruházban. ... Tovább »

A YouTube is megkapta a Facebook nem túl közkedvelt funkcióját

Érdekes látni, hogy a különböző közösségi platformok mennyire feltűnően másolják egymás funkcióit, ahelyett hogy valami egyedit találnának ki. Az utóbbi idők egyik legnagyobb trendje a Snapchat által kitalált Stories, amely egy kicsit módosított formában most a YouTube-ra is beköltözött. A Facebook minden lehetséges szolgáltatásába integrálta a sztorikat (Facebook, Messenger, Instagram, WhatsApp), ami egyedül az Instagramon lett sikeres, és most a ... Tovább »

Megjelent a Microsoft Edge böngésző Androidra és iOS-re

A Windows 10 alapértelmezett böngészőjének, az Edge-nek a mobilos változata végre kilépett a béta fázisból, és publikusan is elérhetővé vált az Android és iOS rendszerű készülékekre. A Microsoft alkalmazása igyekszik kedvezni azoknak a felhasználóknak, akik szeretnék PC-s internetezési élményüket magukkal vinni hordozható eszközeiken. Sokféle operációs rendszer és még több böngésző alkalmazás létezik, ám ha valaki a Windows 10 beépített megoldását használná, ... Tovább »