2018. február 18.
Szerviz
Kezdőlap » Egyéb hírek » Késik az Android 8.0, de már megvan az érkezés pontos dátuma
Késik az Android 8.0, de már megvan az érkezés pontos dátuma

Késik az Android 8.0, de már megvan az érkezés pontos dátuma

Eredetileg erre a hétre vártuk az Android O végleges kiadását, ami minden bizonnyal a 8.0-s verziószámot kapja, de úgy néz ki lesz némi csúszás. Szerencsére nem kell sokat várnunk, még a hónap vége előtt megérkezik az új szoftver.

Az egyik leghíresebb kiszivárogtató, Evan Blass árulta el Twitteren, hogy nagy valószínűséggel augusztus 21-én adja ki a Google az új Androidot. Ekkor persze még csak kevesen tudnak majd frissíteni, első körben ugyanis a Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 5X, Nexus 6P és Nexus Player készülékek kapják majd meg az Android 8.0-t.

A hírt az AndroidPolice egyik szerkesztője is megerősítette, aki szintén nagyon jól értesült.

Augusztus 21-én egyébként teljes napfogyatkozás lesz Észak-Amerikában a késő délutáni, esti órákban, és talán ez is közrejátszik abban, hogy a Google ezen a napon leplezi le az Android O végleges nevét.

Az újítások között megtaláljuk majd az értesítési csatornákat, az adaptív ikonokat, a kép a képben funkciót, illetve sok minden mást. Rendszerszinten fog például működni az automatikus kitöltés, és megint változik a beállítások menüje. Ezekről itt olvashatsz bővebben.

Várod már az új Androidot?

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Szerző: Szakos Péter

Szakos Péter
Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.