2017. december 16.
Szerviz
Kezdőlap » Android mobilok » Ez lehet a Galaxy S8 kamerájának egyik nagy újítása
Ez lehet a Galaxy S8 kamerájának egyik nagy újítása

Ez lehet a Galaxy S8 kamerájának egyik nagy újítása

Friss hírek érkeztek a Samsung Galaxy S8 kamerájáról, és amennyiben helytállóak az információk, egy elég durva képességgel vértezik fel az új csúcsmodellt.

A felbontás marad 12 megapixel, és továbbra is Dual Pixel autofókuszt használ majd a szenzor, de videózás terén komoly előrelépés történhet. Egy friss jelentés szerint a Galaxy S8 képes lesz 1000 fps-es lassított felvételek rögzítésére, ami nagyságrendekkel lassabb, mint amire a jelenleg piacon lévő csúcsmodellek képesek.

A Sony új szenzora, az IMX400 képes hasonlóra (960fps 720p felbontással), ez került az Xperia XZs-be és az Xperia XZ Premiumba, de a két új csúcsmodell megjelenésére még várni kell pár hónapot.

A Samsung állítólag nagyon hasonló megoldást fog használni, ők is úgy oldják meg a lassítást, hogy saját memóriát kap a szenzor, de a hírek szerint nem a Sony IMX400 kerül a Galaxy S8-ba.

Egyébként valószínű, hogy fotózás terén is lesz előrelépés, de ezzel kapcsolatban egyelőre nincsenek információink.

A forrás az előlapi kamerára is kitért, ez 8 megapixeles lehet, de lesz egy másodlagos, 3.7 megapixeles szenzor is az íriszszkenneléshez. Mindez persze még csak pletyka, érdemes fenntartásokkal kezelni az olvasottakat.

via Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Szerző: Szakos Péter

Szakos Péter
Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.
 • Jakesz

  Csak minek? Ennél még a megapixel-növelésnek is több értelme van. Semmi látványos eredménye nem lesz a 240 fps-hez képest, ellenben egy ilyen mód használata úgy fogja meríteni a készüléket, mint az állat, és még a forrósodás sem kizárt.

  • György Balog

   Látványos lassított filmek. Vízcsepp csobban, stb.

   • Jakesz

    Azt tudom, hogy erre jó a lassított felvétel, csak azt nem tudom, hogy mi értelme van az 1000 fps-nek, amikor a 240-hez képest szinte semmi látható érdemi eredménye nem lesz. Lenne miben fejleszteni még a mobilos kamerákat, és ez nem az a dolog, amiben muszáj lenne.

    • György Balog

     Játék. Valamit kell adni 300.000,- forintért.

  • Tamás Mészáros

   Sajnos (vagy sem) nekem szükségem van a Timeshift videóra így pl engem érdekel a FPS!

 • DarkAngel0528

  Nem lopott!
  Megoldás.