Kiderült mi válthatja a Home gombot a Samsung Galaxy S8-ban

2

Már többször olvashattunk olyan pletykákat, melyek szerint a Galaxy S8-on nem lesz fizikai Home gomb. Most ez újfent megerősítésre került, és már azt is sejteni lehet, hogy mivel próbálja pótolni a Samsung a hiányt.

A Home gomb eltűnésének egyik legfőbb oka állítólag az, hogy még vékonyabb lehessen a Galaxy S8 kijelző körüli kerete – ezt David Ruddock, az AndroidPolice egyik munkatársa erősítette meg Twitteren.

galaxy-s8-leak

A bejegyzésből az is kiderül, hogy nyomásérzékeny szoftveres gombokra vált a Samsung, amelyek teljes mértékben testre szabhatóak lesznek. A 3D Touch-szerű technológia révén nem csak az érintést, hanem a nyomás erősségét is érzékeli majd a kijelző. Ez persze nem adja vissza a fizikai Home gomb érzetét, de azért valamivel jobb lesz, mintha hagyományos szoftveres gombokat kapnánk.

Korábban hallhattunk olyan pletykákat is, melyek szerint az ujjlenyomat-olvasó a kijelző alá kerül beépítésre, de ezt azért érdemes fenntartásokkal kezelni. David Ruddock szerint sokkal valószínűbb, hogy a szenzor a hátlapra kerül.

További híreinket itt találod a Galaxy S8-ról.

via Sammobile, forrás: Twitter

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid