2018. február 22.
Szerviz
Kezdőlap » Android mobilok » LG G5 vs iPhone 6s Plus vs Galaxy S7 kamera teszt
LG G5 vs iPhone 6s Plus vs Galaxy S7 kamera teszt

LG G5 vs iPhone 6s Plus vs Galaxy S7 kamera teszt

Adott három csúcsmodell, amik egyaránt kiváló kamerákkal bírnak. De vajon az LG, az Apple vagy a Samsung készüléke teljesít jobban? Mutatunk egy látványos összehasonlító videót, amiből sok érdekesség kiderül.

Kezdjük talán azzal, hogy senki se várjon egyértelmű nyertest, mindhárom készüléknek megvannak az erősségei és a gyengeségei, ráadásul az összehasonlító videó is elég szubjektív. Ennek ellenére érdemes végignézni.

Az iPhone 6s Plus már több, mint fél éves modell, de így is remekül teljesít fotózás és videózás terén, a képstabilizációban pedig nincs párja. Gyenge fényviszonyoknál viszont elvérzik a mobil, sötétek a képek és elvesznek a részletek.

iphone-6s-plus-lg-g5-galaxy-s7-kamera-01

A videó alapján az LG G5 került ki legtöbbször győztesen a párviadalból, ami kicsit talán meglepő lehet egyesek számára, de ahány teszt annyi eredmény. A 16 megapixeles felbontás révén a G5 képei voltak a leginkább részletgazdagok, és gyenge fényviszonyoknál is remekelt a mobil. És persze ne felejtkezzünk meg a második hátlapi kameráról sem, ami rendkívül széles látószöggel bír.

iphone-6s-plus-lg-g5-galaxy-s7-kamera-02

Az S7 valamiért kevésbé remekelt a teszt során, legalábbis ahhoz képest, hogy általában ezt kiáltják ki a legjobb kamerás mobilnak. (Számomra az volt a leginkább meglepő, hogy sötétben a G5 sokkal jobb képeket lőtt.) Összességében azért nagyon jól megállta a helyét a készülék, kiváló, kontrasztos fotók születtek (bár néha sárgás színeket produkál a kamera), és a széles látószögű szelfikamera is remekül teljesít. Az pedig teljesen kimaradt a videóból, hogy az autofókusza messze a leggyorsabb.

A videó alapján te melyiket láttad a legjobbnak?

forrás: YouTube

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Szerző: Szakos Péter

Szakos Péter
Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.