Teljesen megújult a Messenger – ezt tedd, ha nem tetszik

7

A Facebook nem tud leállni. Lassan már heti szinten érkeznek komolyabb változtatások, újítások valamelyik mobilos alkalmazásukba. Ezúttal a Messenger újult meg (már sokadszorra idén), és a változás eléggé szembetűnő.

A most bevezetett újdonság Messenger Day névre hallgat, és nagyjából úgy működik, mint a Snapchat: készítesz egy fotót, hozzáadod a “napodhoz”, majd 24 óra után eltűnik magától. A képeket lehet szerkeszteni, és tehetünk rájuk matricákat is (hurrá!).

messenger-day

Az új funkcióval teljesen megváltozott a Messenger felülete is. A fenti kék menüsáv fehér színre váltott, és alulra költözött, fent pedig ezentúl a napunkat tudjuk majd szerkeszteni.

messenger-day-01

Régi és új felület

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de engem rettentően idegesít az új Messenger, akárhová nyúlok, a kamerát indítja el, pedig életemben nem készítettem egy fotót sem az appon keresztül. Gyakorlatilag a képünkbe tolnak egy olyan funkciót, ami az emberek jelentős részét egyáltalán nem érdekli, az app eredeti célja, a normál csevegés pedig egyre inkább a háttérbe szorul.

Szerencsére van több megoldás is, például:

  • Törlöd a Messengert, és átállsz valamilyen másik csevegőre
  • Telepíted a Messenger Lite-ot
  • Törlöd az új Messengert, és feltelepítesz egy régebbi verziót innen. Én ezt próbáltam, és eddig jónak tűnik. (Válaszd az “arm” verziót, kivéve ha Intel procis telód van.) Az automatikus frissítés pedig természetesen legyen kikapcsolva.

Napidroid

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid