2018. január 21.
Szerviz
Kezdőlap » Android programok » Teljesen megújult a Messenger – ezt tedd, ha nem tetszik
Teljesen megújult a Messenger – ezt tedd, ha nem tetszik

Teljesen megújult a Messenger – ezt tedd, ha nem tetszik

A Facebook nem tud leállni. Lassan már heti szinten érkeznek komolyabb változtatások, újítások valamelyik mobilos alkalmazásukba. Ezúttal a Messenger újult meg (már sokadszorra idén), és a változás eléggé szembetűnő.

A most bevezetett újdonság Messenger Day névre hallgat, és nagyjából úgy működik, mint a Snapchat: készítesz egy fotót, hozzáadod a “napodhoz”, majd 24 óra után eltűnik magától. A képeket lehet szerkeszteni, és tehetünk rájuk matricákat is (hurrá!).

messenger-day

Az új funkcióval teljesen megváltozott a Messenger felülete is. A fenti kék menüsáv fehér színre váltott, és alulra költözött, fent pedig ezentúl a napunkat tudjuk majd szerkeszteni.

messenger-day-01

Régi és új felület

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de engem rettentően idegesít az új Messenger, akárhová nyúlok, a kamerát indítja el, pedig életemben nem készítettem egy fotót sem az appon keresztül. Gyakorlatilag a képünkbe tolnak egy olyan funkciót, ami az emberek jelentős részét egyáltalán nem érdekli, az app eredeti célja, a normál csevegés pedig egyre inkább a háttérbe szorul.

Szerencsére van több megoldás is, például:

 • Törlöd a Messengert, és átállsz valamilyen másik csevegőre
 • Telepíted a Messenger Lite-ot
 • Törlöd az új Messengert, és feltelepítesz egy régebbi verziót innen. Én ezt próbáltam, és eddig jónak tűnik. (Válaszd az “arm” verziót, kivéve ha Intel procis telód van.) Az automatikus frissítés pedig természetesen legyen kikapcsolva.

Napidroid

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Szerző: Szakos Péter

Szakos Péter
Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.
 • 123XYZ

  Régebbi alkalmazás verziók visszaállítását én nem ajánlanám!

  • Ébresztő Emberek

   Én meg simán ajánlom, sőt! Egyenesen bíztatom rá a felhasználókat, pont a fenti esetek miatt. Sokszor az üjításokban, az új verziókban a funkcionalitást feláldozzák az új dizájn vagy más agymenés oltárán, ilyenkor kiváló a régi verzsön használata!
   Én példaul ha valamelyik app adott verzióját jónak tartom és elégedett vagyok vele, lementem az asztali gépre a telepítőjét, így ha jön egy elcseszett verzió váltás, simán visszapakolható.

 • Én

  Az nem zavar, hogy alul van a kezelőfelület, de fent miért fix a Messenger Day? Ugyanezt eljátszották Instagrammal is, baromi idegesítő hogy a képernyő felső negyede ennek a baromságnak van fenntartva.

 • Károly Jovi

  Basza meg! iOsra nem csináltak messenger Liteot :@
  Regi verziót sem tudom fel tenni!

 • Norbi

  Nekem maradt a régi felület. Hiába frissítem mindig a legújabb verzióra, nincs messenger day és ugyan az a régi unalmas felület van. Engem nagyon idegesít.

 • Géza

  Nekem sehogy se sikerül ezt letölteni hiába szeretném semmi sem történik!!!

 • Arnold Horváth

  És akkor mit kell csinálni, ha pont a régi maradt a Messenger, pedig a legfrissebb a verzió, de jobb lenne ha az új formát venné föl?