2018. február 22.
Szerviz
Kezdőlap » Android játékok » Mobilon is játszhatóak a legújabb számítógépes játékok
Mobilon is játszhatóak a legújabb számítógépes játékok
Illusztráció

Mobilon is játszhatóak a legújabb számítógépes játékok

Egy frissen megjelent számítógépes játékhoz akár több százezer forintos számítógép is szükséges. A mobilok teljesítménye eleve kevés lenne ezek futtatásához, most azonban kitaláltak egy áthidaló programot, ami megoldást hozhat erre a problémára.

Nemrég jelent meg a Liquidsky legújabb béta verziója, mely egy crossplatform, felhő alapú szolgáltatás. Ez azt jelenti, hogy egy Windowsra írt, erősebb gépigénnyel rendelkező játékkal is tudunk játszani a mobilunkon.

Mindez felhőben történik, melynek lényege, hogy egy központi szerveren virtuális pc-t hoz létre. Ennek alapkövetelménye, hogy a felhasználó megvásárolja az adott játékot, így a kalózellenes küzdelemben is fontos tényező lehet, hiszen a kiadók emiatt valószínűleg támogatnák ezt a lehetőséget.

Fontos megjegyezni, hogy a mobileszközön történő játék egyik legnagyobb problémáját, az irányítást is megoldja a program. Billentyűzettel, egérrel, vagy akár gamepaddal is játszhatunk, ami hatalmas áttörést hozhat a mobil alapú játékban, mert sok embert eleve ez tántorít el tőle.

Sok játékos számára érdekes lehet, hogy az otthon félbehagyott Battlefield vagy Witcher játékmenetet később akár mobilon is folytathatják, így biztosan népszerű lesz ez az alkalmazás.

Forrás: Google Play

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Szerző: Robi