A Samsung felvásárolta a Harmant

0

A Harman egy igen komoly hírnévvel rendelkező cég, és most potom 8 milliárd dollár értékben felvásárolta őket a Samsung.

A Samsung Electronics és a Harman International Industries megállapodott, hogy a Samsung felvásárolja a HARMAN vállalatot. A dél-koreai vállalat 112 dollárt fizet részvényenként, így a teljes tranzakció értéke megközelíti a 8 milliárd dollárt. A tranzakció véglegesítése után a Samsung jelentős részt szerez az összekapcsolt technológiák hatalmas és gyorsan növekvő piacán, különösen az autóelektronika terén. Ez a piac 2025-re várhatóan meghaladja a 100 milliárd dollárt, így a Samsung számára elsődleges fontosságú. A HARMAN az okosautó piac vezető szereplője, így okosautókra tervezett megoldásai és hangrendszerei jelenleg több mint 30 millió járműben megtalálhatók.

Az okosautó-ipar mellett az audiorendszerek terén is meghatározó szereplő a Harman. Sok készülék megfelelő hangzását biztosították már a cégnél, például a Huawei Mediapad M3 sztereó hangszórójához van közük, vagy a HTC One M8 egy speciális kiadásának is az extráját képezte a termékük, ráadásul hozzájuk tartozik többek között a JBL és az AKG is. Ebből arra lehet következtetni, hogy igen komoly fejlesztéseket készül letenni az asztalra a Samsung, akár a következő generációs Level On fejhallgatókkal és/vagy a Galaxy S8 hangrendszerével kapcsolatban. Ez igencsak jól hangzana, főleg ha végre bevezetik a sztereó hangzást, amit eddig hiányolhattunk a Galaxy S szériából.

Harman Brands

Harman Brands

Te örülnél egy sztereó hangszóróval érkező Galaxy S8-nak?

forrás: AndroidAuhority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Koncsos Martin

Villamosmérnök hallgató, évek óta androidkedvelő, a szerkesztőség egyik új tagja. :)

NapiDroid