2018. január 18.
Szerviz
Kezdőlap » Android mobilok » Egy új fejlesztésnek köszönhetően nagyobb lehet a Galaxy S9 aksija
Egy új fejlesztésnek köszönhetően nagyobb lehet a Galaxy S9 aksija
A kép illusztráció

Egy új fejlesztésnek köszönhetően nagyobb lehet a Galaxy S9 aksija

Az ETNews elnevezésű koreai médiaorgánum értesülései szerint a Samsung a végsőkig feszíti a határokat a következő Galaxy S szériás csúcstelefonnal. Az általuk közzétett jelentés szerint a Samsung Galaxy S9 alaplapja olyan technológiával készülhet, ami lehetővé teszi a még nagyobb akkumulátor behelyezését a készülék burkolata alá.

A telefon panelje egy úgynevezett SLP (Substrate Like PCB) technológiával lesz felvértezve, aminek köszönhetően a gyártó még több alkatrészt helyezhet egyetlen alaplapra azáltal, hogy csökkenti azok méretét, illetve egy plusz réteget használ a komponensek elhelyezésére.

Samsung Galaxy S8 3000 mAh-s aksival

Állítólag kifejezetten a nagyobb akkumulátor beépítése miatt fejlesztették ki ezt a megoldást, természetesen úgy, hogy még véletlenül se legyen vastagabb a szerkezet. A forrás úgy tudja, csupán a házon belül gyártott Exynos lapkák esetében kerül felhasználásra az új fejlesztés, a Qualcomm chipsettel ellátott változatoknál marad a kevésbé hatékony HDI (High-Density Interconnect) technológia.

Eddig nem sok különbség volt az eltérő lapkakészlettel szerelt Galaxy S csúcsmodellek között, az is inkább a teljesítményt érintette. Azonban ha a fentiek megvalósulnak, akkor különböző alaplappal, valamint akkumulátor kapacitással jöhetnek a más-más piacra szánt Samsung Galaxy S9 kiszerelések. Esetleg a készülék dimenziói is eltérhetnek, ami jelen esetben azt jelentheti, hogy a Qualcomm lapkával szerelt modellek vastagabbak, nagyobbak lesznek.

Mindez persze még csak pletyka, a gyártó nem erősített meg semmit belőle, tehát érdemes fenntartásokkal kezelni az olvasottakat.

AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Szerző: Németh József Richárd

Németh József Richárd
 • György Balog

  csak úgy csendesen megjegyzem ha elugranának kínába, a xiaomihoz, és megtekintenék mi max 2 felíőítését, már ma lehetne neki 5000-es aksijuk.

  • Király Imre

   Ennyi! :D
   De most olvastam a Vernee Thor Plus leírást amibe 6.200-as akkut passzíroztak bele, 7.9 mm-es telefonvastagság mellett.
   Ez megint csak porhintés a Samsungtól, hogy úristen micsoda fejlesztés lesz, több száz mérnök dolgozott rajta éjjel nappal de nem érdekes, így is oda tudják adni 300ezer Ft-ért, persze veszteségesen! :D

   • György Balog

    Igen, és nekem note 4-em van, már a hetet is meg akartam venni, most a nyolcon gondolkozom, de hogy egy 300.000 forintos telcsibe fél napnyi aksi van, az azért nem jön be. Ha ennyi pénzt fizetnék, egy tökéletes kütyüt szeretnék. kompromisszumot simán vehetek 100 alatt.

    • Király Imre

     Nekem már régóta fontos szempont a hosszú üzemidő de másoktól még most sem hallok ilyen kérdést, ha telefont vesz, hogy mekkora benne az akksi, vagy ha egymás telóját taperolják, hogy hű de jó, meg hű de szép és az akksi? :D Sokkal fontosabb, hogy legyen benne mondjuk szelfievaku! :D A gyártók meg örülnek, (már amelyik), hogy húú de jó, nem kell az akksival szenvedni, csak szép legyen.

     • György Balog

      Valszeg nem nagyon használják. Megban a telcsi, aztán beszélnek rajta fél órát naponta, és neteznek 1-2 órát, arra elég. Én folyamatosan használom, a note 4-em már kora délután le szokott merülni. Talán nem is a mi mAx hanem a mi mIx lehetne a befutó, Csak ugye a ceruza az egy vagány dolog. Kérdés persze a töltés gyorsasága is. És persze az aksi cserélhetősége ma már nulla. :-(