2018. január 21.
Szerviz
Kezdőlap » Egyéb hírek » Samsung Gear Live – nem akadály a Windows 95!
Samsung Gear Live – nem akadály a Windows 95!

Samsung Gear Live – nem akadály a Windows 95!

Láttunk már pár érdekes dolgot az internet széles világában, amit azonban Corbin Davenport töltött fel Youtube csatornájára, az valami fenomenális!

Előfordul, hogy néhányan sikerrel próbálnak meg asztali gépekre és notebookokra tervezett operációs rendszereket futtatni Android alapú mobiljukon. Nemrégiben azonban Corbin Davenport egy új videót töltött fel, melyen egy olyan Samsung Gear Live okosóra látható, amin Windows 95 üzemel. Elnézve a képsorokat elmondhatjuk, hogy a Gear Live-on futó Windows messze van ugyan a tökéletestől, de egészen gyorsan működik mindaddig, amíg a srác megpróbál egy alkalmazást megnyitni, ami sajnos nem sikerül memóriahiányra hivatkozva.

Hozzá kell tennünk, hogy a Gear Live nem közvetlenül futtatja a Windows 95-öt, hanem egy aDosBox nevű applikáción keresztül emulálja azt. Ez az alkalmazás ingyen letölthető a Play Store-ból.

Davenport egyébként közzétett egy másik videót is, melyen a Gear Live-on mindannyiunk egyik kedvenc 90-es évekbeli first person shooter játéka, a DooM fut.

Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Szerző: Tóth Ádám

Tóth Ádám
Jelenleg a Debreceni Egyetem Állam-és Jogtudományi Karának Igazgatásszervező szakos hallgatója. A jogi pálya mellett szenvedélye a mobilok és az informatika világa. Hobbiként zenéléssel és rajzzal foglalkozik, továbbá költőként is bontogatja szárnyait.