2018. március 23.
Szerviz
Kezdőlap » Android programok » Telepítés nélkül is futnak majd az Android alkalmazások
Telepítés nélkül is futnak majd az Android alkalmazások
A kép csak illusztráció

Telepítés nélkül is futnak majd az Android alkalmazások

A Google egy tavalyi fejlesztői konferencián jelentette be az Android Instant Apps nevű új fejlesztést, ami lehetővé teszi, hogy a letöltési és telepítési procedúra nélkül is futtassunk alkalmazásokat a mobilunkon. Most megindult az éles tesztelés, de csak szűk körben.

Az Instant Apps egyik fő célja, hogy a felhasználók minél könnyebben kipróbálhassanak egy-egy új alkalmazást. Sok esetben nem akarunk vesződni a letöltéssel és a telepítéssel, de ha egyszerűbb lenne a folyamat, akkor sokkal szívesebben fedeznénk fel új appokat. A fejlesztés révén úgy fogunk tudni alkalmazásokat linkelni az ismerőseinknek, mint most weboldalakat, és a kattintás után nem a Play Áruház jön majd elő, hanem azonnal az app felülete nyílik meg.

A tesztelés most kezdődött, ezt a Google a fejlesztői blogján jelentette be. A felhasználói élmény finomításán még dolgoznak, ebben egy szűk tesztelői kör segít nekik. Egyelőre a BuzzFeed, a Wish, a Periscope és a Viki alkalmazása próbálható ki ilyen módon, de később természetesen bővülni fog a lista.

Egyébként bizonyos összetevők letöltésére így is szükség lesz az alkalmazások instant kipróbálásához, de azok alapvetően a Google szerverein fognak futni.

forrás: Google

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Szerző: Szakos Péter

Szakos Péter
Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.