2018. február 21.
Szerviz
Kezdőlap » Android mobilok » Tesztelték az LG G5 vízállóságát
Tesztelték az LG G5 vízállóságát

Tesztelték az LG G5 vízállóságát

Az április elején forgalmazásba került, és Jason Stathammel reklámozott LG G5 egy szép, és minden ízében modern csúcskategóriás okostelefon számos erénnyel. A készülék hivatalosan nem vízálló, ám egy friss videótesztből kiderül, a telefon egész jól bírja az említett közeget. 

Hajlítgatós, nyomorgatós strapateszt már volt a mobil főszereplésével, egy új rövidfilm azonban a vízzel szembeni ellenálló képességét vesézi ki. A telefont ebbe a helyes kis kék lavórba helyezi a videó készítője, amiben szemre 10-15 centiméternyi víz nehezedik rá. A cserélhető akkus masina meglepően jól bírja a gyűrődést, két percet is vígan ellubickol az edény alján, és a funkciói közül semmi nem szenved maradandó károsodást, legalábbis látszólag.

A filmező kihúzza az akkumulátort, és azon is látható nyomai vannak a víznek, illetve a hangszórók sem szólnak tökéletesen, amíg el nem tűnik belőlük a nedvesség, tehát a folyadék bejut a ház belsejébe is.

Hiába klassz az, amit ezeken a képsorokon láthatunk, mint egykori szervizmunkatárs semmiképpen sem javasolnám, hogy a készüléket használók a sorsot kísértsék. Inkább örüljünk annak, hogy a mobil egy esetleges mosdókagylóba, vagy netán WC-be pottyanás esetén jó eséllyel működőképes marad, ha gyorsan reagálunk a helyzetre.

Egyébként ha bármilyen mobilba víz kerül, akkor utána érdemes egy ultrahangos tisztításnak alávetni a készüléket, ezzel ugyanis megelőzhető az oxidáció. Erről bővebben a SmartClinic weboldalán olvashatsz.

forrás: Youtube

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Szerző: Németh József Richárd

Németh József Richárd