Top 5 téma 2016-ban a Napidroidon

0

Izgalmas év volt 2016, és a Napidroid statisztikák böngészése közben úgy döntöttem, hogy összegyűjtöm nektek a legjobban pörgő idei témákat.

Elöljáróban annyit érdemes megjegyezni, hogy a sorrend elég szubjektív, mivel nem igazán tudtam eldönteni, hogy pontosan mi alapján rangsoroljak. Voltak témák, amikről rengeteg cikk született és egész évben népszerűek voltak, és olyanok is, amelyek csak hetekig/hónapokig pörögtek, de akkor nagyon. Végül az alábbi lista született, az indoklást pedig minden témánál elolvashatod:

5. Note 7

A Samsung Note szériája nem annyira mainstream, mint az S, ráadásul a 2015-ös Note 5 el sem jutott Európába, de idén kétségtelenül a Note 7 fiaskó volt a techvilág egyik legmeghatározóbb történése. Bár közvetlenül viszonylag kevés ember volt érintett, mégis rengetegen voltak kíváncsiak arra, hogy éppen mi a helyzet a felsült csúcsmobillal.

galaxy-note-7-header-01

Sokak szerint az egész ügy csak lejáratás volt, míg mások kárörvendően dörzsölték a tenyerüket minden egyes friss hír után, de az tény, hogy a Note 7 az év (egyik) legjobb csúcsmobilja helyett az év csalódása lett.

4. Android 6.0 Marshmallow

Az Android 6.0-t tavaly jelentették be, de csak idén indultak meg jobban a frissítések. Rengetegen várták türelmetlenül, hogy mikor érkezik meg a mobiljukra az új szoftver, és mivel egy lassú folyamatról van szó, ezért egész évben pörgött a téma. Most már persze a 7-es Nougat az aktuális, de ez még nagyon kevés mobilra jutott el.

android marshmallow

A legutóbbi (dec. 6.) statisztikák szerint egyébként az androidos mobilok 26.3%-án fut 6.0-s verzió, a 7.0 részesedése pedig 0.4%. Egyik sem túl fényes eredmény, de ez már a gyártók sara.

3. Facebook

messenger-day

Az életünk meghatározó része a Facebook, ezért rengetegen voltak idén (is) kíváncsiak arra, hogy éppen milyen újdonságokkal rukkolt elő a közösségi oldal. Hírekből pedig nem volt hiány, sok minden történt. Néha heti szinten újult meg a Facebook vagy a Messeneger, volt hogy rendesen be is rágtak emiatt a felhasználók, elég csak Snapchatet másoló Napom funkcióra gondolni. Arról nem is beszélve, hogy a két említett app a legnagyobb üzemidő-, memória- és teljesítménygyilkos Androidon.

2. Galaxy S7

Az év legnépszerűbb Android mobilja a Galaxy S7 (és S7 edge) lett, ami nem véletlen, valóban jól sikerült készülékekről van szó. A Galaxy S6 széria is már egész jó lett, de voltak hibái, és az S7-be pont azokat az újításokat tették bele, amikre a felhasználók vágytak. Kellemesebb fogás, microSD kártyahely, vízállóság és nagyobb aksi. Emellett erősebb lett a hardver, jobb a kamera és az Always on kijelző is elég hasznos.

Galaxy-S7-edge-header

Rengetegen olvasták a Galaxy S7 modellekkel kapcsolatos cikkeket, nagyon népszerű volt a téma egész évben, ezért mindenképpen ott a helyük egy ilyen toplistán. Az S7 edge-et egyébként teszteltük is.

1. Pokémon GO

A Pokémon GO téma eszméletlenül pörgött a játék megjelenése utáni hetekben, ez lett minden idők egyik legnépszerűbb mobilos játéka, világszerte a letöltési listák élére került. Nálunk is rengetegen olvasták az ezzel kapcsolatos híreket, a legnépszerűbb 2016-os cikkünk pedig ez lett: Pokémon GO tippek

pokemon-go-header-04

Persze sokan unták a témát, és egy idő után erősen megcsappant az aktív játékosok száma, de a Pokémon GO így is beírta magát a történelembe, és 2016 egyik legjellemzőbb dolga lett.

Neked miről lesz emlékezetes 2016?

napidroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid