2018. január 19.
Szerviz
Kezdőlap » Android mobilok » Újabb filléres “keret nélküli” mobil érkezett
Újabb filléres “keret nélküli” mobil érkezett

Újabb filléres “keret nélküli” mobil érkezett

Lassan nem telik el hét anélkül, hogy valamelyik kínai gyártó ki ne adná a saját “keret nélküli” telefonját. Most is egy ilyenre szeretnénk felhívni a figyelmeteket.

Nagy divat most a keretnélküliség, bár azért ezt nem szabad készpénznek venni. Minimális keret még minden gyártó készülékén található, és a legtöbben a Xiaomi által megkezdett utat követik. Azaz minimalizálják a felső és oldalsó kávát, és lent van egy picit vastagabb keret, ahová a szenzorok, esetleg a gombok is kerülhetnek.

Ezt az utat választotta a Vkworld is, amely szintén kiadja a saját MIX készülékét. (Úgy tűnik szinte minden gyártó átvette ezt az elnevezést a Xiaomitól, de így legalább már a nevekből kitaláljuk, hogyan néz ki mobil.) A Vkworld MIX Plus egy meglepően olcsó telefon, mely inkább a belépőkategóriát célozza meg.

Hardverből egy olcsó megoldásra, az MTK6737-re esett a választás, mely egy 4 magos rendszerchip, és mellé 3 GB rendszermemória került. Tárhelyből 32 GB-ot kapunk, amit még memóriakártyával tudunk bővíteni. A külső fémből, illetve műanyagból áll, és elegánsnak tűnő kék, valamint fekete változatokban lesz elérhető a mobil.

Az 5.5 colos kijelző mindössze 720p-s felbontást kapott, de ez valószínűleg a belépőszintű hardver miatt jól is van így. A minőségre azért adtak, hiszen a kijelzőt is Gorilla Glass védi, ami oldalt a szokásos 2.5D kerekítéssel teszi még kényelmesebbé a telefon fogását. Megjegyeznénk, hogy a gyártó a készülék tükröződő hátulját a következőképpen reklámozza: “A szép lányok tükörként használhatják a rúzsozásnál”. Zseniális, lássuk be…

Kamerákkal papíron nem spóroltak, hiszen hátul egy 13 megapixeles szenzort kapunk, míg elöl egy 8 megapixeles optika felelős a megfelelő képminőségért. Apróságokra sem lehet panasz, mivel 2 SIM kártyát is kezel a MIX Plus, ráadásul támogatott az itthoni B20-as sáv is, így nem kell lemondanunk az LTE által nyújtott sebességről. A szokásos ujjlenyomat-olvasó hátul található, a kamera alatt.

A telefonon az Android 7.0-s verziója fut, és folyamatos frissítést ígérnek. Akkumulátorból egy 2850 mAh-s került beépítésre, ami elsőre kicsit kevésnek tűnik, de átgondolva elég lehet. A beépített MTK chip eléggé energiatakarékos, és a készülék is elég vékony, mindössze 7.4 mm, így spórolni kellett a hellyel.

Ha elnyerte tetszésetek a készülék, akkor a Tomtop webshopjában kedvező áron tudjátok előrendelni. A Vkworld MIX Plus jelenleg 110 dollárért rendelhető ezen a linken. Postaköltség sincs, így egészen elképesztő áron, mindössze nettó 28 ezer forintért árulják.

Forrás: Tomtop

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Szerző: NapiDroid (szponzorált cikk)

NapiDroid (szponzorált cikk)