2018. február 22.
Szerviz
Kezdőlap » Android mobilok » Xiaomi Mi 5 karc-, tűz- és hajlításteszt
Xiaomi Mi 5 karc-, tűz- és hajlításteszt

Xiaomi Mi 5 karc-, tűz- és hajlításteszt

A Xiaomi Mi 5 egy remek ár/érték aránnyal bíró csúcsmodell, mint ahogy az a tesztünkből is kiderült, a mobil strapabírását azonban nem próbáltuk ki. Szerencsére ezt megtette helyettünk más, és bizony az eredmény elég vegyes lett.

A karcállóság példás, hiszen az előlapot és a hátlapot is Gorilla Glass 4 borítja, ráadásul a Home gomb és a kamera takarólencséje is üvegből készült, így ezeket sem kell túlzottan félteni. A fémkereten persze már meglátszanak a karcok, de ez más mobilnál is így van. A tüzes próbának nem sok értelmét látom, ami azonban ez után jön, az elég durva…

A Mi 5 a csúcsmodellek között egy olcsóbb árkategóriát képvisel, és már a pehelykönnyű súlyon is érezni, hogy ez nem egy túlzottan masszív telefon, ennek megfelelően könnyedén kettétörik. Íme a végeredmény:

xiaomi-mi-5-tores

A gyengeségnek több oka is van, egyrészt elég vékony az oldalsó keret, ráadásul valószínűleg maga a fém sem a legerősebb fajta. Sok mobilnál egyébként a váz is alumíniumból van, ami sokat erősít a készüléken, a Mi 5 esetében azonban ennek nyoma sincs. És persze jelen van a szokásos gyenge pont az oldalsó gombnál.

forrás: JerryRigEverything (YouTube)

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Szerző: Szakos Péter

Szakos Péter
Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.