Az Android 14 kijelzi majd az akkumulátor egészségét

0

Több androidos telefongyártó saját felületében, illetve az iOS-ben is benne van az úgynevezett “battery health” funkció, amivel nyomon követhetjük az akkumulátor egészségét. A gyári Androidból eddig hiányzott ez, azonban már nem sokáig, az Android 14 ugyanis natívan támogatni fogja az akkumulátor különféle statisztikáinak elemzését.

A legfrissebb hírek szerint a Google új BatteryManager API-kat adott hozzá az Android 14 bétához. Ezek között vannak olyanok, amelyek a ciklusszámmal és a töltési állapottal kapcsolatos információk lekérdezésére szolgálnak, míg a többi a készülék gyártási dátumát, az első használat dátumát, a töltési irányelveket és az egészségi állapotot közlik.

A megfelelő jogosultsággal rendelkező appok le tudják majd kérdezni ezeket az adatokat, így kijelezhetővé válnak az akkumulátor egészségével, valós kapacitásával és degradációjával kapcsolatos információk. Jó eséllyel az Android 14 már gyárilag mutatja majd ezeket az információkat, de külsős appok számára is megnyílik a lehetőség.

Az Android 14 Beta 2 verzióját futtató Pixel mobilokon már működnek is ezek az API-k, de egyelőre csak külsős appokkal (a Batt nevű alkalmazás letöltheti a GitLabról), a rendszer önmagában még nem jelzi ki az aksi egészségével kapcsolatos adatokat. Reméljük, hogy a kész Android 14 már ezt is tudni fogja.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid