Hibrew H1B 6 az 1-ben kávéfőző és Hibrew M3A 4 az 1-ben tejhabosító teszt – A választás szabadsága

0

A Hibrew H1B kávéfőző kiváló választás azok számára, akik értékelik az egyszerűséget és a változatosságot a kávézás során. A gép kiemelkedő tulajdonsága a sokoldalúságban rejlik, legyen szó Nespresso, Dolce Gusto, K-Cup kapszulákról, kávépárnáról, őrölt kávéról vagy teáról, ezzel a géppel nem kell csak egyet választani, bármelyik lefőzhető vele. A hét lépésben állítható vízadagolás mellett olyan extrákat is bevetettek, mint az állítható főzési hőmérséklet és Pre-brew (előfőzés funkció), a nyomáskiegyenlítő szelep, illetve a maradékvíz ürítés a főzés után. A kávéfőző mellett a gyártó 4 az 1-ben tejhabosítóját is megnéztük, melynek segítségével egyszerűen és gyorsan készíthetünk tökéletes tejhabot. 

A Hibrew H1B 6 az 1-ben egy olyan multikapszulás kávéfőző, amely újradefiniálja a reggeli kávéfőzést. Ez a kis csoda hat különböző lehetőséget kínál a reggeli napindító elkészítéséhez. Lehet az Nespresso, Dolce Gusto, K-Cup kompatibilis kapszula vagy 44 mm ESE POD kávépárna, de a teáról vagy a kotyogósban használt őrölt kávénkról sem kell lemondanunk, abból is isteni nedűt főz.

Valószínűleg a legtöbben, ahogy mi is, a hagyományos őrölt kávét szeretik, de nagyon sokan a kávékapszulák egyszerűségét kedvelik. Épp ezért új tesztalanyunk, a Hibrew H1B 6 az 1-ben kávéfőző, ahogy a neve is sugallja, minden kávérajongó preferenciáját igyekszik kielégíteni, ízletes és hatékony jeges vagy forró kávéélményt megvalósítva.

A Hibrew H1B egy ízléses és rendkívül informatív, piros dobozban érkezett. A pakkban a gondosan csomagolt gép mellett 4 darab adaptert, 3 szűrőbetétet (őrölt kávéhoz, kávépárnához és teához), egy tamperként is használható mérőkanalat, egy kis tűt a tisztításhoz, egy fecskendőt a vízkőr feltöltéséhez és a felhasználói utasítást találunk.

110 x 310 x 260 mm-es dimenziókkal és 2,5 kg-os tömeggel rendelkező kávéfőzővel kapcsolatban a kompakt kialakítás, az oldalsó műanyag burkolat és az LCD kijelző az első dolog, ami szembetűnik nekünk. A gép tetején található a csészeméret-gomb, a bekapcsológomb és a lefőzésére szolgáló gomb. A gép működéséről, a különböző gombkombinációkkal elérhető funkciókról a gyártó készített egy videót, lentebb megtekinthető, különösebb nyelvtudás nélkül is megérthető.

A beüzemelés első lépése a használati útmutató szerint, hogy a mellékelt fecskendőbe – amely lényegében egy kis pumpa -, vizet engedünk és feltöltjük a vízkört. Ezután jöhet az adapterek átmosása és pár kapszula nélküli főzés, és után kezdődhet a kávékészítés.

A kávékészítés roppant egyszerű és gyors, a csepptálca, valamint az 0,6 literes, BPA-mentes víztartály feltöltése követően kezdődhet is az első csapolás. A bekapcsológomb megnyomása után  a gép tetején lévő gombok villogni kezdenek, majd 20 másodperc elteltével felmelegszik a kazán, a villogás megszűnik, a lámpák folyamatosan világítanak, a készülék készen áll a főzésre.

A különböző kávéfajtákhoz tartozó adapterek formavilága megegyezik, de belülről másképp néznek ki. A Dolce Gusto kávéfőzőhöz való adapter (középen) egyszerű műanyag tartónak tűnik. Balra mellette a POD kávépárna, alatta az őrölt kávéhoz való adapter egy fedéllel és egy dupla aljú fémszűrővel (nyomásfokozóval) rendelkezik – pont úgy, ahogyan sok olcsó kávéfőzőben is megtalálható. A Nespresso kapszulaadapter (jobbra) speciális fedéllel rendelkezik, a fólia perforálásához szükséges fülkékkel. A K-Cup adaptert és a hozzá való alumínium szűrőbetét tea készítéshez mi nem használtuk.

A Hibrew H1B legnagyobb újdonsága, amelyet még más multikapszulás gépnél eddig nem láttunk, az preinfusion, ami a minőségi kávé készítés egyik alapvető lépése. Ez az alacsony nyomás mellett indított előfőzés funkció a nyomás fokozatos (2-4 bar) emelésével biztosítja, hogy a kávé aromája maradéktalanul kivonásra kerüljön. A lenti képen jól látható, hogy mi a lényege az előfőzésnek (Pre-brew). Az előfőzési idő 1 és 10 másodperc között állítható. Érthetetlen okból azonban alapértelmezetten az előfőzési idő nullára van állítva, ezt mi 4 másodpercre állítottuk.

A másik újdonság az elektromágneses szelep, amely megszünteti a túlnyomást a gépben, így könnyedén nyithatjuk fel a sörnyitószerű fémkart. A harmadik jóság pedig az, hogy gőzzel kinyomja a maradék vizet a rendszerből, így az elhasznált kapszulában, kávézaccban is kevesebb víz marad.

A kávé legnagyobb része víz, vagyis nagyon nem mindegy, hogy milyen vízzel készítjük el kedvenc italunkat, ezért alapszabály a szűrt víz használata.

Az első tesztünk a ristretto és eszpresszó elkészítése Nespresso kapszulával. A ristretto egy olasz szó(korlátozott, szűkös), ahogy a nevében is benne van, kevesebb víz (25 ml) hozzáadásával készül. A teljes elkészítési idő 32 másodperc volt, ezután 29 gramm ital ömlött a csészébe. A kész ital hőmérséklete közvetlenül az elkészítés után kellemes 62 °C volt – nem túl forró, de nem is hideg. A crema réteg gyönyörű lett – egységes, nagy buborékok nélkül.

Az estpresszó készítéshez 40 ml víz adagolására állítottuk a gépet. Egyébként minden kapszula dobozán van gyári ajánlás a vízmennyiséget illetően.

Az elkészítési idő 22 másodperc volt, ezután 38 gramm ital ömlött a csészébe. A kész ital hőmérséklete 67 °C volt – a képen  már hűlt egy kicsit -, ez a minősített, igazi olasz presszókávé hőmérséklet-értéke is. A crema réteg is magáért beszél.

Dolce Gusto kapszulából is engedtünk le egy eszpresszót. Itt is a gyári ajánlott 40 ml volt beállítva. A „fekete leves” 21 másodperc alatt lefolyt, a csészében pedig 39 gramm, 68 C°-os nedű várt bennünket. Az ital minőségére és megjelenésére nem volt panaszunk. Az íze ismét megfelelt annak, amit egy hagyományos kapszulás kávéfőzőben kaptunk. A lenti videóban látható a kávéfőzés folyamata Dolce Gusto kapszulából, majd Nespresso-ból, illetve tejhab készítése a Hibrew M3A tejhabosítóval.

A kapucsínó (90 ml) és annak kistestvére, a spanyol hagyományokat máig őrző rövid tejes ital, a cortado (80 ml), Dolce Gusto kompatibilis kapszulákból csapoltuk. A lenti képen látható az eredmény, mindkettő finom lett.

Az E.S.E. (Easy Serving Espresso) POD kávépárna esetében is 35 ml volt a beállított vízmennyiség. A koffeinbombából 31 másodperc alatt  48 gramm ömlött a csészébe. A kész ital hőmérséklete 64 °C volt, ami kiváló. Kávénk nagyon hasonlított az igazi eszpresszóhoz – erős, aromás és kellemes crema, felesleges keserűség és savanyúság nélkül.

Végül megpróbáltuk dupla eszpresszót készíteni őrölt kávéból. Ehhez a kávébabot egy szabványos eszpresszóőrlővel őröltük meg. A szűrőkosárba 14 gramm őrleményt raktunk, és 35 ml volt a beállított vízmennyiség. A szűrőnek van egy második alja a fő perforált háló alatt, és egy kis lyuk a közepén. Ily módon mesterségesen szabályozzák a nyomást az ital főzésekor, ami a kávé őrlésének és adagolásának megválasztásakor fellépő esetleges hibák kijavítására szolgál.

A lefolyás ideje 30 másodperc, az elkészült eszpresszónk 36 grammot nyomott, az ital hőmérséklete 62 °C volt. Természetesen ez nem egy klasszikus eszpresszó, de többé-kevésbé elégedettek voltunk az eszpresszó megjelenésével. A crema szépnek tűnt, bár nagy buborékok voltak benne, ez azonban inkább a „nyomásfokozóval” ellátott szűrő érdeme. A kávébabok ízének teljes feltárásáról nem beszélhetünk. Lehet, sőt érdemes kísérletezni az őrlési finomság megválasztásával, a csapolás idő, 25 ± 5 másodperc igazi olasz presszókávé esetében. Sajnos a kávé őrlőnk elromlott, az új még nem jött meg, a régi meg igazából semmire sem való, szóval ideiglenesen ezt feladtuk.

Végül megvizsgáltuk a szűrőben maradt kávépogácsát, ahol is látható a durva őrlemény miatti hiba. Sajnos a szivattyúnyomásról nem kapunk tájékoztatást, pedig az LCD kijelzőn ez megoldható lenne. A H1B szivattyúja 19 bar nyomást is tud, de mint tudjuk, 9 bar kell a tökéletes kávé elkészítéséhez.

A műanyag tamper komolytalan megoldás, de legalább a végén lévő kanál hasznos7 gramm őrlemény fér bele. Van értelme fém tampert vásárolni? Nem vagyunk benne biztosak. Az eszpresszó készítése szemes kávéból egyértelműen nem a Hibrew H1B specialitása. Egy fém tamper biztosan növeli a kényelmet, de nem valószínű, hogy az ital ízében jelentős különbséget fog tenni.

Kritika illeti a műanyag burkolatot, láttunk már alumínium házas gépet, akár házon belül, a Hibrew kínálatában is. Minőségibb lenne az összkép, és tartósság szempontjából is örültünk volna fém házas burkolatnak. Nagyon szuper, hogy hét lépésben állítható víz mennyiség, de az alsó értékeket nem lehet lejjebb vinni. Az első lépcsőben 25, a másodikban 35  (60-ra lehet levinni gyárilag), a harmadikban 40 ml (90 az alsó érték), a negyedikben kapucsínóhoz 80-90 (120 a minimum) lenne az ideális érték. Ez az újítás így felesleges, de igazából a 35 ml víz a legjobb a kapszulákhoz, a podhoz és az őrölt kávéhoz  is, szóval nem állítgattuk.

A Hibrew M3A 4 az 1-ben tejhabosító egy egyszerű szerkezet. A bázistalp (ide van feltekerve az elektromos csatlakozókábel), két habverőszár, tisztítóecset, valamint a szükséges papírok vannak a csomagban.

Gyakorlatilag egy fémházas vízforraló, amelyben a tapadásmentes bevonattal ellátott belsőben egy fémgyűrűs keverő/habverő 90 másodperc alatt felhabosítja a tejet.

Használhatjuk hideg habosításhoz/protein turmixoláshoz vagy langyos, meleg és forró hab előállítására.

A Hibrew M3A 4 az 1-ben tejhabosító fantasztikus ár-érték arányt képvisel, és a lehető legkisebb felhajtással egyenletes eredményeket biztosít. Ebben a tekintetben nehéz hibát találni a dologban.

A Hibrew H1B kávéfőző a legjobb választás azok számára, akiknek fontos az egyszerűség és a változatosság a kávéélményben. Kiemelkedő tulajdonsága a figyelemre méltó sokoldalúságában rejlik, amely a kávétípusok széles választékának könnyed élvezeti lehetőségét kínálja. Akár a Nespresso gazdag ízvilágát, a Dolce Gusto kényelmét, a klasszikus podkávék, az őrölt kávé vagy a K-Cup kapszulák egyszerűségét kedveljük, ez a gép megszünteti annak szükségességét, hogy csak egyet válasszunk. A többféle kapszulás rendszerrel való kompatibilitása biztosítja, hogy könnyedén felfedezhessük a különféle kávéízeket. Emellett a forró és hideg italok elkészítése a rugalmasság egy újabb rétegét adja a kávézási rutinnak.

Hibrew H1B 6 az 1-ben kávéfőző megvásárlásához most az NNNHIBH1B6IN1 kupon használatával csak 103,09 dollárra lesz szükségünk, ami 36 ezer forint.

A Hibrew M3A 4 az 1-ben tejhabosító megvásárlása sem fogja komolyan megterhelni a családi kasszát, főleg, ha használjuk az NNNHIBM3A4IN1 kupont. A 39,84 dolláros, azaz 14 ezer forintos ár teljesen korrekt ezért a szerkezetért.

A termékek EU raktárból érkeznek, a rendelést követően 3-5 napon belül, nincs további szállítási díj, VÁM, ÁFA és egyéb hercehurca, annyit fizetünk, amennyi fentebb írva van! A szállítási biztosítás (6,29 dollár) nem kötelező, de ajánlott!

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Kastély Béla

A jövő mindig attól függ, hogy mit teszünk meg a jelenben.

NapiDroid