Az új Sony telefon sokkal jobb zoom kamerát kapott, mint a Galaxy S24 Ultra

0

Megérkezett az új Sony csúcsmodell, az Xperia 1 VI, ami hamarosan nálunk is megjelenik. Sajnos két egyedi jellemzőjét is elveszítette a telefon, az egyik a 21:9-es extra hosszú képarány, a másik pedig a 4K felbontású kijelző, megmaradt viszont a 3,5 mm-es jack csatlakozó, és a kamerán is fejlesztettek, főként a periszkópos egységen, ami az elődnél jóval nagyobb optikai zoomra képes, beelőzve ezzel számos konkurens készüléket is.

A Sony tavalyi modellje, az Xperia 1 V egy olyan periszkópos kamerát kapott, ami változtatható, 85-125 mm-es zoomtartománnyal bírt. A 24 mm-es fő egységhez viszonyítva ez 3,5-5,2x optikai nagyítást jelent, vagyis a maximális érték nagyjából megfelel annak, amit a jelenlegi legnépszerűbb Android csúcsmobil, a Galaxy S24 Ultra tud (a 111 mm-es kamerát itt 5x optikai zoomnak hirdetik, de a pontos érték 4,6x, amit fölfelé kerekítettek).

A Sony tehát papíron eddig is jobb volt egy kicsit a zoom terén, már csak a változtatható fókusztávolság miatt is, a most bejelentett új Xperia 1 VI viszont még ütősebb lett. Az új zoom tartomány 85-170 mm-es, ami 7,1x maximális optikai nagyítást jelent.

A többi kamera egyébként nem változott érdemben, maradtak ugyanazok a szenzorok, de szoftveres fejlesztések azért akadnak.

A Sony más újításokkal is készült, a (kisebb felbontású) kijelző fejlettebb LTPO OLED panelt kapott, ami nagyobb fényerőre és dinamikusan változtatható képfrissítésre képes (1-120 Hz). Jobbak lettek továbbá a hangszórók, és megkaptuk az aktuális Snapdragon 8 Gen 3 processzort is.

A Sony Xperia 1 VI platinaezüst, khakizöld és fekete árnyalatokban kerül forgalomba, az Európai Unióban 1399 eurós, vagyis nagyjából 584 ezer forintos áron. Az okostelefon júniusban kerül fel a boltok polcaira.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid